Martin Fourcade guanya el globus de cristall per 6è cop consecutiu

1 minut de lectura

El biatló masculí de màxim nivell mundial fa uns quants anys que viu una anomalia històrica. Tot i ser un esport complex en què les errades en el tir penalitzen molt i en què és complicadíssim mantenir un alt nivell en totes les competicions, hi ha un biatleta que no es cansa de guanyar. Falla poc, esquia ràpid i sempre lluita entre els millors. Martin Fourcade ha tornat a demostrar el seu immens domini aquest divendres aconseguint un nou podi a la copa del món de Pyeongchang. Un resultat a la modalitat d’esprint que li permet assegurar allò que ja fa setmanes que tenia entre cella i cella: guanyar el globus de cristall.

El globus de cristall és el trofeu que rep el campió de la copa del món de biatló. És l’esportista més regular de la temporada i és el premi més cobejat al llarg de la història d’aquest esport. El biatleta nord-català l’ha tornat a guanyar amb una superioritat que espanta. I ha fet història, un cop més. És el sisè globus de cristall que s’endú cap a casa. La xifra ja iguala els 6 trofeus del mite Bjorndalen. I Fourcade és el primer en guanyar-los de forma consecutiva.

C5_UZQsWgAACA6t
Martin Fourcade, en un dels grans triomfs d’aquesta temporada

Una temporada increïble

Si bé en totes les temporades anteriors ha merescut el triomf final, el què ha assolit aquest curs 2016-2017 és escandalós en el sentit positiu del terme. Fourcade ha assegurat el títol quan encara queden 6 de les 26 proves de la temporada per disputar-se. Ha aconseguit 11 victòries i 6 podis. I es va quedar a pocs segons, fa un parell de setmanes, de convertir-se en el primer esquiador de la història que es penjava 6 medalles en un mateix mundial (en va guanyar 5 i va acabar al cinquè lloc de la prova de sortida en massa).

Amb tota probabilitat, aquest dissabte competirà per última vegada i renunciarà a les darreres cinc proves del campionat (Finlàndia i Noruega) per estar amb la seva família. El seu segon fill ha de néixer aquest mes de març i un cop assegurat el títol, el nord-català no té cap necessitat de portar més lluny els rècords que té a l’abast.

Nascut el 14 de setembre de 1988, és el clar favorit per continuar dominant el biatló mundial durant els propers anys. Fourcade acumula 58 triomfs a la Copa del Món al llarg de la seva carrera i ja és el segon millor biatleta de la història. La xifra rècord de Bjorndalen (94), a aquest ritme, ja no sembla inabastable.