Magic Line: dues etapes de solidaritat i implicació social

1 minut de lectura

Quilòmetres d’il·lusions és l’eslògan escollit, just i afinat. Aquest diumenge es recorre la primera de dues etapes de la tercera edició de la Magic Line. Serà a Barcelona, pels camins de Collserola en espera que al maig s’estreni la rèplica a Mallorca d’una caminada solidària que neix a l’empara de l’obra social de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Hi ha trajectes de 10, 15, 20, 30 i 40 quilòmetres i tots comencen a Nou Barris, creuen Collserola i contemplen un descans a Montjuïc i una festa solidària a la plaça de la Catedral de Barcelona. La tercera edició de la Magic Line ja té quasi 900 equips a punt per fer algun dels recorreguts habilitats i, sobretot, per sumar quilòmetres i, amb ells, il·lusions i recaptació a benefici de les persones més vulnerables. Si t’agrada caminar i sobretot fer-ho amb algun sentit t’interessa la Magic Line.

La Magic Line és més que una caminada, és un compromís amb els qui més ho necessiten. Per això, per participar-hi cal posar-se un repte econòmic i organitzar activitats solidàries per aconseguir-lo. Per participar-hi és imprescindible inscriure l’equip a través del web magiclineSJD.org establint quin dels recorreguts s’escull i quin és el repte solidari del grup. Cal dur a terme, abans de la sortida, accions de captació de fons per assolir el repte. L’objectiu és la suma de recaptació màxima en els diferents àmbits. Cada equip escull quin import es marca com objectiu que recaptar, que no pot ser zero.

Objectius “realistes”

Des de l’organització es demana als participants que “sigueu realistes, però sigueu positius, ambiciosos, solidaris, i penseu que, si us mobilitzeu, probablement acabareu captant més del que us penseu“. També hi ha la variant d’equips d’empreses s’han de fixar un repte solidari mínim de 1.000 euros. La totalitat dels diners captats pels equips es destinaran als programes socials de Sant Joan de Déu per a millorar l’atenció a les persones vulnerables. Després de la Magic Line, l’organització comunicarà a tots els participants els programes beneficiaris. Els fons captats a les caminades de Barcelona i Mallorca es destinen a programes dels respectius territoris.

La rèplica mallorquina, la segona etapa d’aquest trajecte solidari és la principal novetat d’aquest 2017. Serà el Palma i Calvià i contemplen un descans al Castell de Bellver i una festa solidària al Parc de la Mar. Això serà, però, el 14 de maig. Aquest diumenge, torn per Barcelona.