Gerrit Cole serà més ric que el PIB de 4 països del món

2 minuts de lectura
Estem en plena agència lliure de la lliga de beisbol professional americana, la MLB, i amb ella els agents lliures més cobejats del mercat. Un d’ells, el pitcher que fins ara jugava als Houston Astros, Gerrit Cole, s’ha convertit en el jugador més ben pagat de la lliga.

I és que els New York Yankees li ha ofert un contracte de 324 milions de dòlars repartits en els propers 9 anys. O el que és el mateix, 36 milions anuals pel jugador de 29 anys. Una autèntica barbaritat.

De fet, com apunta el títol de l’article, els 324 milions totals del seu contracte, és una quantitat tan desorbitada que supera el PIB anual de quatre països de la Terra.

La necessitat i la virtut

Fent una mica el joc de paraules, Gerrit Cole és un dels millors pitchers de la lliga, mentre que els Yankees, si d’alguna posició justejaven era de pitchers titulars. Així doncs, amb la incorporació de Cole converteix l’històrica franquícia de Nova York en, segurament, el principal favorit a les World Series del 2020.

Una de les millors rotacions al bullpen, i un cos de batedors absolutament fora de sèrie, amb jugadors com Giancarlo Stanton -del qui s’espera estigui al 100% a l’inici de la propera temporada- i Aaron Judge. Amb Cole, trencaran la sequera d’una dècada sense títol?

Fotomuntatge de Cole seguint el codi d’imatge dels Yankees – @BarstoolSports

Per acabar-ho d’adobar, el fitxatge de Cole significa debilitar un dels màxims rivals dels Yankees, doncs fins ara, Gerrit jugava als Houston Astros, la franquícia contra qui van sortir derrotats a les finals de conferència d’aquest 2019.

Absència de límit salarial

La MLB és l’única major americana sense límit salarial dur, així doncs, els Yankees, una de les franquícies esportives més riques globalment. De fet, és habitual trobar-nos gorres amb el seu emblema a qualsevol ciutat del món, fins i tot vestida per gent que no ha mirat un partit de beisbol en tota la seva vida. Per tant, ens trobem davant d’un equip que pot assumir un contracte d’aquestes dimensions sense gaires problemes.

Gerrit Cole, amb 11 anys, al Yankee Stadium a les World Series de 2001 – Captura de TV

I com hem dit abans, si a més a més, resol la composició de la plantilla per fer-la molt més competitiva. Això sí, als Yankees haurà de deixar de dur els cabells llargs i la barba, doncs són l’única franquícia que encara manté un codi d’imatge pels seus jugadors.

També cal comentar que, en un aspecte més emocional, Cole, qui ha crescut com a fan dels Yankees tot i ser de Califòrnia, aconsegueix fitxar pel seu equip amb, a més a més, el contracte més lucratiu de la història de la MLB.

Strasburg renova amb els campions, els Nationals

L’altre agent lliure més cobejat del mercat era, el també pitcher, Stephen Strabourg, que tot just s’acaba de proclamar campió de les World Series amb els Washington Nationals. Doncs bé, tot just uns dies abans del macro contracte de Cole, Strasbourg va decidir renovar pels Nationals.

Strabourg amb els Nationals – @TimBritton

De fet, el contracte d’Strasbourg era rècord a la lliga pel que fa al valor anual, fins a la signatura de Cole, amb 35 milions anuals. Això sí, el total “només” és de 245 milions, doncs la durada del contracte és de 7 temporades.