Esport i sèries: The Simpsons, passió pel beisbol

2 minuts de lectura
De tant en tant, a La Fosbury ens agrada revisionar les sèries de TV des de la seva vessant esportiva.

The Simpsons és una de les sèries més vistes del món. Protagonistes de la TV des de l’any 1990, els dibuixos creats per Matt Groening ja fa pràcticament tres dècades que acompanyen la vida quotidiana de milions de persones arreu del planeta. L’humor de la família de la Marge i en Homer ha tingut alts-i-baixos al llarg dels centenars de capítols emesos de la sèrie, però ha creat un estil i una manera de fer absolutament reconeixible.

A casa nostra, The Simpsons van aterrar amb força i s’han mantingut com un producte televisiu molt seguit durant una pila d’anys. De fet, no és estrany escoltar alguna referència a la sèrie en espais quotidians de tota mena. The Simpsons reflecteix la societat nord-americana des de l’humor crític i l’esport no en resta indemne. De fet, Matt Groening i el seu equip de guionistes recullen la importància de l’esport als EUA i la fan palesa en múltiples capítols de la sèrie.

Alguns d’aquests capítols, de fet, tenen un argument que pivota al voltant de l’esport. En d’altres casos, la referència és secundària o fins i tot subtil. A La Fosbury optem per fixar-nos en el beisbol, probablement l’esport més clàssic de la sèrie que ja va centrar el segon capítol emès de la primera temporada. Sigui com sigui, el més aplaudit és un episodi de la tercera temporada que es va convertir en un autèntic aplec d’estrelles reals.

documentary-homer-at-bat-episode-8e2785e8-b9b3-468f-bb11-805b55c1edcf

Beisbol – “Homer at the bat”

A la pràctica, un equip de softbol farcit de grans estrelles de la MLB: Steve Sax, Ken Griffey, Roger Clemens, Don Mattingly, Ozzie Smith, Wade Boggs… i un llarg etcètera. Tots ells van posar veu als seus personatges de ficció, fitxatges de luxe del senyor Burns per fer un salt de qualitat a l’equip de la central nuclear. En Homer, protagonista quasi per atzar, heroi per distracció.

Les Grans Lligues nord-americanes no han restat al marge de l’impacte d’aquest episodi ple d’estrelles del seu esport. L’any 2017, coincidint amb el 25è aniversari de l’emissió del capítol als EUA, la MLB va fer un acte d’homenatge a The Simpsons, una sèrie que sempre va estimar el beisbol. No van quedar-se curts: The Simpsons, en la figura d’Homer, va entrar directe al saló de la fama.

També des de l’any passat se sap com es va preparar aquell capítol al detall gràcies a l’emissió d’un documental (“Springfield of Dreams: The Legend of Homer Simpson) on intervenen alguns dels ex jugadors de beisbol que van participar al capítol.

El beisbol, l’esport amb un equip propi a Springfield

El beisbol es viu de prop a Springfield amb els seus “Isotopes”, l’equip de la ciutat que juga al Duff Stadium i que apareix constantment a la sèrie. Episodis més que celebrats com “Dancin’ Homer” o “Hungry, hungry Homer”, amb vaga de fam inclosa, pivoten al voltant de l’equip de beisbol.

Sabies que… l’argument de la sèrie va ser el detonant per a l’elecció d'”Isotopes” com a nom del nou equip d’Albuquerque?
La ciutat de Nou Mèxic va acollir l’equip de Calgary el 2003 i va fer una enquesta per triar el nou nom de la franquícia. Els aficionats van respondre en massa optant per la nomenclatura simpsoniana. A la sèrie en Homer feia la vaga per evitar la marxa dels Isotopes.. a Albuquerque. L’homenatge encara és més nítid amb la presència de quatre escultures (Homer, Marge, Lisa i Bart) a l’Isotopes Park.
Voleu reviure més esport i sèries? Podeu fer-ho clicant aquest enllaç.