Chicago Cubs, una espera centenària

3 minuts de lectura

108 anys poden ser el punt i final dels Chicago Cubs sense guanyar unes Sèries Mundials de beisbol.

Les World Series de la MLB estan igualades a 1 entre els Chicago Cubs i els Cleveland Indians. Fins aquí res especialment anormal, doncs es juguen cada any. El fet diferencial és que es tracta d’una final molt insòlita entre equips sumen molts pocs títols, 4 entre els 2 (2 per cadascú). De fet, la última arribada d’un dels dos equips a les World Series van ser els Indians, quan van perdre davant dels Florida Marlins a les finals de 1997, per 4-3, en un setè partit on es va haver d’arribar a l’onzena entrada per tenir guanyador. Per trobar els seus títols ens hem de remuntar al 1948 i al 1920. Tota un vida.

The Chicago Cubs douse each other after defeating the Pittsburgh Pirates in the National League wild card baseball game, 4-0, Wednesday, Oct. 7, 2015, in Pittsburgh. They advance to play the St. Louis Cardinals in the National League division series. (AP Photo/Gene J. Puskar)
(AP Photo/Gene J. Puskar)

Però pels de Chicago les circumstàncies encara són pitjors ja que la seva última presència a unes World Series es remunta a 1945, ja fa 71 anys, quan van perdre per 4-3 davant dels Detroit Lions. El setè partit d’aquella sèrie és l’últim partit d’unes World Series que s’ha disputat al Wrigley Field. Aquesta matinada, tornarà a ser-ne la seu d’un altre.

Més d’un segle sense assaborir la victòria

I si l’últim accés a la final data de 1945, el seu últim títol és de 1908 després de derrotar els Detroit Tigers, fa 108 anys, aconseguint el seu primer i únic doblet de títols fins el moment. Per tant, podem afirmar que no hi ha cap aficionat dels Cubs que tingui la consciència de veure el seu equip guanyar les World Series de beisbol.

(Original Caption) 10/9/1948-Cleveland,OH:ORIGINAL CAPTION READS:American League contenders for World Series champs for 1948 are the Cleveland Indians.Front row,l-r:Ed Robinson,Ken Keltner,Al Rosen,Mel Harder,manager Lou Boudreau,President Bill Veeck,Coach Muddy Ruel,Joe Gordon,Johnny Berardino.Second row,l-r:Sam Zoldak,Ed Kleinman,Steve Gromek,Russ Christopher,Gene Bearden,Bob Lemon,Satchel Paige,Bob Feller,Bob Muncrief,Lefty Weisman.Top row,l-r:Allie Clark,Hal Peck,Larry Doby,Hank Edwards,Dale Mitchell,Bob Kennedy,Jim Hegan,Ray Boone,Joe Tipton,Thurman Tucker.Seated is Bill Sheridan,batboy.
Els Cleveland Indians campions de les World Series el 1948.

És més, en un exercici d’arqueologia, anem a repassar perquè va ser conegut aquell 1908 a tot el món, i així ens podrem fer una idea del temps real que signifiquen 108 anys, tot i que, per començar, els seus rivals a les World Series d’aquesta temporada ni existien, encara haurien de passar 5 anys fins que arribés la fundació dels Indians. A part d’això, al 1908 hi trobem:

 • El 12 de gener 1908, any de traspàs, s’enviava el primer missatge de ràdio de llarga distància des de la Torre Eiffel a París.
 • El 21 de març, Léon Delagrange pilotava el primer vol de passatgers de la història.
 • El 21 d’abril, Frederick Cook afirmava haver arribat al Pol Nord per primer cop a la història, tot i que més endavant la Universitat de Cophenaghen va declarar que no hi ha via proves suficients per afirmar-ho.
 • El 3 de juliol començava la Revolució dels Joves Turcs sobre l’Imperi Otomà, que va aconseguir revocar la suspensió del Parlament Turc declarada pel sultà Abdul Hamid II.
 • El 6 de juliol Robert Peary començava la seva expedició cap el Pol Nord, la que sí que s’acreditaria com la primera a arribar-hi.
 • Del 13 al 25 de juliol es disputaven els Jocs Olímpics de Londres.
 • El 17 d’agost Émile Cohl la primera pel·lícula sencera d’animació, Fantasmagorie.
 • El 27 de setembre Henry Ford produïa el primer exemplar del Model T, el primer vehicle construït en candena.
 • El 5 d’octubre Bulgaria declara la independència de l’Imperi Otomà.
 • El 3 de novembre, William Howard Taft guanya les eleccions americanes i es convertirà en el 27è president dels EEUU.
 • El 28 de desembre un terratrèmol de 7,1 a l’escala de Richter sacsejava els voltants de Messina, i entre els tremolors i el posterior tsunami, arrasava la ciutat siciliana.
 • A casa nostra, el 9 de febrer s’inaugurava el Palau de la Música catalana, obra de Domènech i Muntaner.

També destaquen els naixements de personatges icònics com:

 • L’escriptora feminista francesa, Simone de Beauvoir, naixia el 9 de gener d’aquell any.
 • El 5 d’abril ho feia l’actriu Bette Davis.
 • El 28 del mateix més naixia Oskar Schindler, famós durant la Segona Guerra Mundial per haver salvat la vida a més de 1200 jueus.
 • El 20 de maig el també actor James Stewart.
 • El 28 de maig començava la vida d’Ian Fleming, el cèlebre escriptor de la saga de James Bond.
 • El 26 de juny era el torn de Salvador Allende, President Xilè que es suicidaria després del cop d’estat del dictador Pinochet.
 • L’1 de juliol, Estée Lauder, famosa pels seus cosmètics.
 • Finalment, l’11 de desembre naixia Carlos Arias Navarro, President del Govern espanyol durant la dictadura de Francisco Franco, i més conegut per haver sortit per al televisió anunciant: “Franco ha muerto”.
cubs-1908
El Chicago Cubs campions el 1908, l’últim cop que ho han aconseguit.

Ara, després d’aquest petit recordatori històric, només faltarà veure si finalment es pot escriure que el 1908 va ser la data de l’anterior títol dels Chicago Cubs, que no tornarien a aconseguir fins 108 anys després.