Tot a punt pels quarts de final de l’Eurobasket

2 minuts de lectura
Després de la primera fase  de l’Eurobasket femení de Letònia i Sèrbia, les favorites ja han deixat clar que han vingut a complir amb el que estava previst. Espanya vol revalidar el títol europeu, però l’amfitriona Sèrbia vol servir el guardó a la seva afició. I entre tant, França i Hongria, les terceres i quartes en discòrdia, que també han vençut en tots els seus enfrontaments de la fase de grups.

Als quarts de final, ara ja sí, tota l’activitat viatja a Belgrad on es disputarà tota la fase final de la competició.

Espanya – Rússia (15:00)

L’equip de Lucas Mondelo ha aconseguit classificar-se de forma clara per als quarts de final, on s’enfrontarà a Rússia –després que aquestes vencessin a Itàlia-. L’equip espanyol, amb una base molt important de jugadores dels Països, s’està mostrant com una equip amb molta experiència, sota la batuta de la incombustible Laia Palau, i amb Astou Ndour i Marta Xargay com a màximes anotadores.

Astou Ndour evitant una cistella – FIBA

Rússia, per la seva banda, en plena renovació de les seves jugadores, fonamenta el seu èxit en l’actuació de la interior Maria Vadeeva, de 20 anys, que, fins el moment, és la cinquena màxima anotadora de la competició.

Sèrbia – Suècia (20:30)

Les balcàniques sempre són favorites, i més si considerem que són les amfitriones de la competició. Amb el lideratge de Sonja Petrovic –el flamant nou fitxatge del Girona-, l’aportació de Jelena Brooks i Ana Dabovic, tot i passar algunes angoixes davant Bèlgica, volen seguir millorant en el seu joc i alçar-se amb el títol a casa, sent un dels equips més complets.

Les sèrbies celebren la soferta victòria davant Bèlgica – FIBA

El seu rival, Suècia, s’hi ha classificat després de passar per sobre a l’altra amfitriona, Letònia. Ara voldran eliminar a l’altra. Per aconseguir-ho, la seva estrella, Amanda Zahui, haurà de seguir al màxim nivell.

França – Bèlgica (18:00)

Les franceses van aconseguir les tres victòries a la frase de grups, sense una estrella rutilant per sobre les altres i amb un joc molt coral. Jugadores com Bria Hartley, Sandrine Gruda, Valeriane Ayayi, Endene Miyem o Olivia Epoupa han tingut els seus moments, repartint-se molt l’anotació ofensiva. Aquest joc coral és, possiblement, el què les fa més perilloses.

Sandrine Gruda en acció davant Suècia – FIBA

Al davant hi tindran a Bèlgica que, després d’eliminar a Eslovènia de forma ajustada, vol aconseguir el que va estar a punt de fer davant Sèrbia i donar la sorpresa eliminant a les franceses. Per fer-ho, necessitaran el millor de les seves dues estrelles: Emma Meesseman -segona màxima anotadora de la competició amb gairebé 23 punts per partit- i Kim Mestdagh –una autèntica amenaça des del perímetre-.

Hongria – Gran Bretanya (12:30)

Les hongareses tindran un dels enfrontaments més difícils de quarts, davant d’un conjunt britànic molt poderós, però després d’una gran fase de grup, l’equip liderat per Bernadett Hatar, Agnes Studer i Yvonne Turner, ja no vola aturar-se i aconseguir una plaça per al preolímpic.

Temi Fagbenle en acció -FIBA

Gran Bretanya va passar per sobre Montenegro per aconseguir la plaça a quarts, a més a més, de tenir classificades a tres jugadores entre les 14 màximes anotadores de la competició: Temi Fagbenle –amb 21 punts per partit-, Karlie Samuelson –amb un espectacular 56% d’encert des de la línia de tres punts- i Johannah Leedham. Ara és el torn de sorprendre a les hongareses en l’eliminatòria de quarts, a priori, més igualada.