Pere Puig: “És natural que Laia Palau passi de la pista al despatx”

5 minuts de lectura

Pere Puig (Castelló d’Empúries, 1968) fa una passa al costat i cedeix el càrrec de la direcció esportiva de l’Uni Girona a Laia Palau que passa de la pista al despatx. El de Castelló d’Empúries seguirà a la junta, però deixarà de fer les funcions que li pertocaven des del 2005, any de fundació del club gironí.

Atén la trucada de La Fosbury per fer balanç de la seva etapa al càrrec i deixar pinzellades del que pot ser el futur de l’Uni Girona que renova direcció esportiva, vestidor i banqueta.

 

Des del 2005 has fet de director esportiu del club per amor a l’art, no cobraves res?

No, sempre ho he fet d’una manera amateur. Fa disset anys una sèrie de gent vam fundar l’Uni Girona, entre ells jo, i ens vam repartir els càrrecs com es fa en la majoria de clubs amateurs quan es creen. Jo em vaig encarregar juntament amb altra gent de la part esportiva.

El club va anar creixent i es van anar creant figures una mica més professionalitzades i la meva era la de director esportiu, però com que sempre es funcionava de manera amateur… a mesura que hem anat creixent hem vist la necessitat de professionalitzar certs camps, però jo m’he resistit a aquesta professionalització perquè tinc la meva feina i perquè mai he volgut dedicar-m’hi.

Com has viscut l’evolució de l’Uni fins a ser un club punter?

En aquell moment no pensàvem que es convertiria en un club punter. Ens vam ajuntar les juntes directives del C.E. Santa Eugènia i del Vedruna Girona, ens vam fusionar i vam crear un club nou en la seva part femenina. L’objectiu era que les nenes amb més projecció de les comarques gironines tinguessin un lloc per competir al més alt nivell en categories de formació, que és com vam començar. Els resultats van ser molt ràpids guanyant campionats d’Espanya, algun subcampionat en categories infantil, cadet i júnior i com que aquestes jugadores anaven pujant el següent pas va ser arribar el més amunt possible i d’aquesta manera vam anar pujant fins a Lliga Femenina.


L’èxit és degut a aquest creixement progressiu, cuinat a foc lent?

Sí, es pot dir que és així, el que passa és que hem cremat etapes molt ràpid. És a foc lent, el que passa és que els resultats sempre ens han acompanyat i de categories de formació ràpidament ens vam trobar a Lliga Femenina 2 i després de tres temporades ja vam pujar a Lliga Femenina i allà de seguida ens vam veure jugant play-off i competint els títols. És a foc lent perquè no hi ha hagut mai pressió per part del club per intentar guanyar títols però ens hi hem trobat potser producte de la bona feina que s’ha fet des de tots els estaments del club.

Pere Puig: “El creixement de l’Uni ha estat a foc lent, però els resultats sempre ens han acompanyat”

Tu segueixes a la directiva, quines seran ara les teves funcions?

No ho sabem encara, ara estaré fent el traspàs amb la Laia i ajudant-la amb el que pugui, però amb un altre ritme d’exigència. He acabat una mica cremat, si es pot dir així, perquè són molts anys de compaginar la meva feina amb les necessitats d’un club professional i ara necessito treballar a un altre ritme.

Quin balanç fas de la teva etapa al càrrec?

És molt difícil valorar-se a un mateix, però marxo molt satisfet. Ja no només pels títols, perquè no podíem somiar que algun dia guanyaríem títols a nivell estatal, sinó de la quantitat de fornades de jugadores que han passat per l’Uni.

Pere Puig: “Marxo molt satisfet per la quantitat de jugadores que han passat per l’Uni”

Laia Palau passa de la pista al despatx…

Ha estat un pas natural i que no ve d’un dia per l’altre. L’Uni sempre ha intentat que les jugadores que mostraven més implicació i tenien un coneixement molt gran trobessin el seu lloc en el club. La Noemí Jordana quan es retira, de seguida entra com a vicepresidenta del club, la Laura Antoja va entrar al cos tècnic i ara la Laia Palau, com un fet habitual, entra a la direcció esportiva.

Amb la Laia aquestes temporades he anat parlant moltíssim de jugadores, d’entrenadors, de maneres de fer… podríem dir que era com una col·laboradora de l’àrea esportiva. Ens hem anat fent a la idea tots plegats que aquest era l’encaix que li trobaríem a ella, la Laia pensava el mateix i hem pogut fer el traspàs.

Anava a preguntar si treballaríeu mà a mà amb la Laia, ja veig que sí.

Sí, ja com a jugadora i des que acaba la competició com a directora tècnica. Només faltava fer el seu nomenament com a tal, però els darrers mesos hem treballat plegats confeccionant la plantilla de la temporada vinent. Ara canviarem els rols, ella serà directora tècnica i jo l’ajudaré.

Pere Puig: “Els darrers mesos hem treballat mà a mà amb la Laia confeccionant la plantilla de la temporada vinent”

Com veus l’equip per la pròxima temporada?

Serà un equip competitiu com els darrers anys i estarem lluitant per tot. Després dependrà dels detalls: la sort, les lesions, que el grup es conjunti bé… penso que el material humà per intentar fer grans coses hi és. Una cosa bona és que mantenim més de mig bloc de l’any passat i això és molt important.

Pere Puig va ser un dels membres fundador de l’Uni Girona l’any 2005

Què espereu de Bernat Canut?

Esperem que aporti aquesta frescor que es veia als equips que ha entrenat a La Seu, ens agradava molt perquè eren equips agressius, amb un joc alegre i això és el que buscàvem, rejovenir-ho tot una mica i que es traslladi a la pista aquesta manera desenfadada de jugar.

Girona va com un avió en tema bàsquet, pot quedar alguna cosa molt maca amb la unió de la base del Bàsquet Girona i l’Uni amb els noms de Laia Palau i Marc Gasol implicats en el projecte…

Estem molt contents amb aquesta aliança i esperem que serveixi perquè cada cop treballem encara més plegats. Quan nosaltres vam decidir no renovar el conveni amb el GEiEG i crear un altre cop la base pròpia que havíem tingut fins fa sis anys i va sorgir l’opció de fer-la conjuntament amb el Bàsquet Girona i en Marc Gasol ens vam posar molt contents. Volem aprofitar la seva estructura i la seva manera de treballar i la nostra experiència.

Imatge de portada: Uni Girona