El Bàsquet Català, ‘on fire’ per celebrar el Centenari

1 minut de lectura

La Pedrera va acollir l’acte de presentació de l’agenda de celebració del centenari del Bàsquet Català en què tornarà a haver partits de les seleccions catalanes absolutes

El president de la Federació Catalana de bàsquet, Ferran Aril, i Pere Francitorra, president de la Comissió del Centenari i vicepresident de l’FCBQ, van presentar  els actes per celebrar els 100 anys del bàsquet català a la Pedrera – Casa Milà de Barcelona. El Programa d’activitats previst per tot aquest 2023, ha estat dissenyat per a fer a tothom partícip del Centenari, combinant activitats d’àmbit esportiu però també de caràcter lúdic, social i cultural, buscant ser presents arreu del país i donant cobertura a tot el territori.
Entre els actes que es duran a terme, destaca per sobre la resta el retorn de les Seleccions Catalanes Absolutes, la disputa del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de minibàsquet, la celebració de l’Exposició Itinerant del Centenari, la presentació del Programa Erasmus Plus Promise de Bàsquet Femení o la realització del Curs d’Entrenador Superior de bàsquet a Catalunya, entre altres activitats.

La Federació Catalana va aprofitar l’acte per anunciar un dels plats forts del Centenari, el retorn de les Seleccions Catalanes Masculina i Femenina. Girona acollirà el partit femení al maig i Manresa el de l’equip masculí al juny. Els rivals encara no estan definits, però la intenció és que els combinats catalans presentin les millors alineacions possibles. El darrer partit de la selecció catalana femenina és força recent, el 2018 el combinat nacional va superar Montenegro per 83 a 57 a Fontajau.

En categoria masculina el darrer partit internacional de màxim nivell va ser el 2005 contra la selecció de Cuba. Posteriorment, s’han jugat encontres amistosos, però sense els jugadors de les millors lligues a la Copa de les Nacions, on també hi havia les seleccions del País Basc i Galícia. Els darrers partits de primer nivell internacional de la selecció absoluta masculina han estat els següents:

Catalunya 95 – Iugoslàvia 120 (1987)

Catalunya 82 – Croàcia 118 (1992)

Catalunya 82 – Croàcia 75 (2002)

Catalunya 101 – Cuba 70 (2005)

Imatge de portada: FCBQ