Adéu a un gran home de bàsquet

2 minuts de lectura
No per esperada o imaginada, la notícia deixa de glaçar. Aquest dimecres ha mort als 53 anys Joan Carles Pié, una de les persones més estimades del bàsquet català, referent indiscutible dels millors anys del Sedis Bàsquet de La Seu. Nascut al Maresme però alturgellenc d’adopció, la notícia ha deixar petrificada la família del bàsquet català.

Joan Carles Pié va haver d’abandonar la banqueta del conjunt de bàsquet femení l’agost de 2017 per combatre una complexa malaltia. La que se l’ha acabat enduent. Les mostres de condol no s’han fet esperar per tot arreu on havia estat. Ha estat un gran home de bàsquet que arrelava allà on treballava. Havia estat lligat a equips com el Barça, la UE Mataró, l’Arenys, el Sant Josep de Badalona, el Granollers o el Bаsquet Club River Andorra entre molts d’altres. A La Seu, on també treballava a l’Ajuntament, és on va estar-se més anys. On va ajudar a construir la història d’un club que té en el bàsquet femení la seva gran aposta.

A La Seu, casa seva

Pié va incorporar-se al Sedis Bàsquet la temporada 2000/01 per fer-se càrrec del primer equip a la Lliga femenina durant tres temporades. Després va assumir altres tasques com la de gerència, entrenador del primer equip masculí o coordinació tècnica, per tornar a assumir la direcció del primer equip femení la campanya 2015/16 i la 2016/17. Va ser llavors quan la malaltia el va apartar de les pistes.

El club ha fet un comunicat de condol i l’ha definit com una persona «propera, respectada i estimada per tots». La Junta Directiva del Cadí la Seu i totes les persones vinculades al club han volgut expressar el seu condol i respecte cap a la família.  Acte seguit han estat nombrosos clubs catalans els que han sortit a expressar el sentiment per la pèrdua de Pié.

 

Dedicar-li una victòria europea

Aquest mateix vespre, el Cadí La Seu guardarà un emotiu minut de silenci abans de disputar un partit d’Eurocup a casa, contra el Basket Landes. El millor homenatge seria dedicar-li una victòria en un palau d’Esports que està gaudint aquesta temporada del seu debut europeu de la mà d’un Cadi La Seu impecable en aquestes primeres setmanes. Fins a tal punt, que el conjunt de Bernat Canut podria certificar aquesta mateixa setmana la seva classificació sempre que es produeixi una doble equació que passaria per un triomf davant el Basket Landes acompanyat d’una derrota del Aluinvent DVTK Miskolc davant el PEAC Pecs.

El Cadí La Seu té totes les seves jugadores disponibles per la que havia de ser la nit esportiva més màgica de la seva història. Però que passarà a ser el primer partit sense Joan Carles Pié. El primer partit dedicat a la seva memòria.