Bàsquet, tennis i ciclisme, protagonistes a Google

2 minuts de lectura
Quan enfilem el tram final de l’any sempre és un bon moment per a fer recomptes, atorgar premis, fer llistes dels millors moments i, en definitiva, posar ordre a les vivències dels darrers mesos abans d’encetar els 12 mesos que venen.

Entre tot el reguitzell d’elements a valorar n’hi ha un en el que probablement hem participat tots els lectors: les recerques a google. Les paraules que posem al cercador per a trobar informació àgil i ràpida a través d’internet i que, en el nostre cas, vinculem decididament a l’esport. És el cercador més utilitzat a casa nostra i aquest dimecres acaba de llançar el seu resum del 2017, una petita mostra que dibuixa aquells temes que hem cercat més en aquests 12 mesos.

Amb dades corresponents a l’estat espanyol, el futbol torna a ser protagonista, amb 5 dels 10 temes més cercats vinculats a l’esport rei. “Liga Santander” se situa al capdavant (de debò que la gent busca el nom amb el patrocinador? Ai, el dia que el control d’aquestes dades sigui obert a tothom..), amb “Neymar” i “Champions League” també al top 5, i amb “Dembelé” i “Futbol Club Barcelona” com a acompanyants a la llista. A La Fosbury, però, ens fixem en tot l’altre esport i comprovem ràpidament que el bàsquet, el tennis i el ciclisme compten amb les competicions que generen més interès a la xarxa.

DZt11Vc8FkWGbCVPlxVPaQ

“Eurobasket” és, segons Google, el segon terme esportiu més buscat del 2017. En aquest sentit, és interessant comprovar com és la versió masculina d’aquesta competició la que s’endú l’interès principal dels internautes i que la cita femenina només arriba a un grau de popularitat del 8% en el seu punt més àlgid en relació al torneig masculí. Allò que més tracten i ofereixen els mitjans, allò que més es busca.

Tot i que no és un concepte que hagi tingut especial rellevància als Països Catalans (les Illes Balears s’erigeixen en el territori amb menys seguiment de l’eurobàsquet), sí que és destacable la presència de Badalona com la quarta ciutat amb més cerques vinculades a la cita de les cistelles. Badalona, bressol del bàsquet català també a google.

El tennis compta amb dues referències al top 10. La primera, “Roland Garros”, s’enfila al cinquè lloc de la llista i “Wimbledon” al setè. Les Illes Balears lideren ambdues cerques a l’estat espanyol; en el cas del torneig londinenc, a més, amb el doble de popularitat que qualsevol altra comunitat autònoma: el poder de Rafa Nadal, en aquest sentit, és indiscutible, i “Port de Pollença” pren el lideratge com a punt d’origen.

2017-07-15t144941z_1142273525_rc1fa9ab5e60_rtrmadp_3_tennis-wimbledon_0

També és protagonista el ciclisme amb el “Tour de França” (6è al rànquing) i la “Vuelta a Espanya” (10è lloc), dues de les tres grans voltes ciclistes guanyades per l’asmàtic Chris Froome. Fent un cop d’ull a les personalitats, es confirma l’interès per les necrològiques amb dos noms vinculats a l’esport com el d’“Ángel Nieto” i el de “Nicky Hayden” entre els més cercats.

El tennis, dominador arreu del món

Si fem un cop d’ull als termes més consultats de 2017 arreu del món veiem que les grans competicions esportives més consultades han estat, per aquest ordre: Wimbledon, la Super Bowl (Futbol Americà), el combat entre Mayweather i McGregor, el Tour de França, les World Series (Beisbol), l’Obert d’Austràlia, l’US Open i els playoff de la NBA. El púgil Floyd Mayweather és l’únic esportista més buscat entre les personalitats de l’any i sorprèn trobar, al top 10 absolut dels termes cercats a google arreu del planeta, la consulta sobre l’equip nacional de criquet de l’Índia.

L’esport també és protagonista en el vídeo-resum de l’any editat pel gegant nord-americà:

Com a curiositat extraesportiva: Catalunya és un terme que apareix al top 10 del cercador en diferents països d’arreu del món (4t a Alemanya, 5è a Àustria, 7è a França). “Charles Puigdemont”, la 5a personalitat més buscada des de Bèlgica.