Raquel González, millor marca mundial dels 50 km marxa

1 minut de lectura
Aquest cap de setmana El Vendrell ha estat l’escenari del campionat d’Espanya de 50 km marxa, i la primera gran cita de la temporada per als marxadors de casa nostra s’ha saldat amb un rècord de Raquel González en el seu debut oficial a la prova llarga de la marxa.

La mataronina ha començat el 2019 amb les piles plenes d’energia després de recuperar les bones sensacions de mica en mica durant el 2018 i ser capaç de deixar enrere, definitivament, tots els problemes post-olímpics. Raquel González busca aquest any un salt de qualitat a l’escena internacional després del seu retorn amb un 12è lloc a l’europeu de Berlín de l’estiu passat. De moment, ha posat la directa per aconseguir-ho.

Raquel González en un entrenament recent / Raquel González

L’atleta del FC Barcelona, que des de fa uns mesos entrena amb regularitat a Madrid, va proclamar-se campiona de Catalunya dels 20 km marxa a finals de gener en una prova disputada a Badalona. Aquest cap de setmana ha abandonat la seva distància habitual per provar-se per primera vegada a la prova més llarga de les competicions de marxa: els 50 quilòmetres. Mentre la IAAF avança cap a un futur amb proves de marxa més curtes en campionats del món i en cites olímpiques (la proposta que hi ha sobre la taula és de dues proves de 10 i 30 quilòmetres que substitueixin els 20 i 50 actuals), González acaba de demostrar que és una marxadora amb una tècnica de primera i una resistència envejable.

En el seu debut a la distància s’ha proclamat campiona d’Espanya amb un nou rècord estatal: 4:11:01, superant en més de dos minuts l’anterior registre de Julia Takacs (4:13:04).

La marca de la catalana, atès que no podia tenir la certesa de regular correctament els esforços durant tota la prova, és excel·lent. De fet, és la millor marca mundial d’aquest 2019 on estrelles com l’australiana Claire Tallent ja han entrat en competició. Per contextualitzar el registre assolit per González, cal dir que hauria estat la cinquena millor marca mundial de tot el 2018, de manera que de cop i volta la catalana s’ha convertit en una de les millors especialistes de la llarga distància de marxa del món.

Sigui com sigui, la mataronina que fa quatre anys també va arribar a ostentar la millor marca mundial dels 5 quilòmetres ja té la marca mínima per al mundial de Doha, tot i que probablement la seva preparació se centrarà en els 20 km, la disciplina reina de la marxa femenina.