L’Emmarcat: Mikkel Bjerg

2 minuts de lectura

Ara feina uns programes que no portàvem cap emmarcat. L’any 2019 tot just acaba de començar i s’estan disputant les primeres carreres. De moment no hi ha hagut cap sorpresa majúscula entre els resultats, així que tirem enrere per presentar-vos una bèstia: el campió del mon sub23 contrarellotge, el danès Mikkel Bjerg!

En Mikkel va néixer a Coppenhagen, la capital danesa, el 3 de novembre del 1998, per tant té escassos 20 anys. Als 9 anys es va iniciar en el mon del ciclisme: era un noi inquiet i la bicicleta va ser la vàlvula d’escapament perfecte. Es va enrolar en clubs locals i va començar a dominar les proves i a col·leccionar medalles nacionals en categories formatives, sobretot de proves contrarellotge i de potència.

El seu pas a junior el va fer de la ma de l’equip formatiu Team Børkop Cykler, bressol de grans campions. Després d’un primer any, el 2015 competint solament a escala nacional, el 2016 ja encapçala l’equip per tota Europa i el mon: 6è a la E3, campió nacional junior contrarellotge, 1 etapa i 2n a la General del Tour de l’Abiti (UCI) i la plata al mundial de Doha a 35” d’un altre crack: Brandon McNulty.

El pas a la nova categoria de sub23 el va fer amb l’equip continental danès Team Giant-Castelli: d’aquesta manera podia acabar els seus estudis obligatoris al seu país i seguir competint a 1r nivell internacional amb sub23 i elit. Va ser un any de guanyar experiència a les proves per etapes però de brillar en el esforços individuals: 2n al nacional sub23 CRI i 3r a l’elit i 2n a l’europeu a sols 5” del seu compatriota Kasper Asgreen, que ja l’havia derrotat als nacionals. Però es va reservar el seu millor moment de forma per als mundials de Bergen. Les pujades el van beneficiar i va arrasar enduent-se l’or amb més de 1’ de diferència davant McNulty, en el seu primer any de sub23!

El seu equip es va declara insolvent i va desaparèixer, ofertes però, no li faltaven. Per el 2018 va decidir fitxar per l’Axxeon, probablement el millor equip per desenvolupar-se com a sub23 i d’on han sorgit altres talents com Neilson Powless. El seu objectiu principal de l’any era revalidar el títol de campió del mon i així va ser. Però durant l’any ha anat recollint diversos premis: victòria en solitari a la Rabobank Dorpenomloop Rucphen, 6è a la crono de Califòrnia amb tots els World Tour, 3r a la crono del Giro, 2n al nacional elit CRI i guanyador de la CRE de l’Avenir.

Després de revalidar el seu títol mundial a Innsbruck, per 33” li van ploure les ofertes del World Tour, amb l’Sky al capdavant. En Mikkel Bjerg, però, tenia un altre objectiu: intentar batre el rècord de la hora nacional. Va decidir centrar-se en això i anunciar que seguiria un any més al Axxeon. I el resultat va ser que el 7 d’octubre va recórrer 53,73Km en una hora en un velòdrom danès, 2n resultat històric darrere de Wiggins, amb encara 18 anys!

Aquest 2019 es presenta trepidant, com un dels corredors sub23 amb més potencial. S’ha marcat un objectiu clar, assaltar el rècord de la hora. Se l’ha plantejat per el 4 d’octubre de 2019 i s’hi prepararà a consciència. Serà capaç de superar es 54,256Km de Wiggins? Sigui com sigui, estem segurs que serà un gran any per al bo d’en Mikkel Bjerg i el seu darrer abans d’anar a parar a un equip World Tour.