La nova plusmarquista dels 100 tanques no serà als Jocs de Rio

1 minut de lectura

Aquest divendres s’ha celebrat el míting d’atletisme que commemorava els Jocs de Londres de fa 4 anys i que ha aplegat moltes de les estrelles que brillaran a Rio de Janeiro d’aquí a tres setmanes. La cita s’ha saldat amb un impressionant rècord del món als 100 metres tanques a càrrec de la nord-americana Kendra Harrison, una velocista que ha brillat com ningú en els darrers tres mesos amb registres estratosfèrics i que ha donat la campanada amb una cursa completada en 12 segons i 20 centèsimes. Harrison ha superat la llegendària marca de la búlgara Yordanka Donkova de 12’21 aconseguit ara fa 26 anys, el 20 d’agost de 1988.

HARRISON

La nova plusmarquista del món, però, no serà una de les protagonistes de Rio de Janeiro ja que va ser incapaç d’aconseguir la classificació en els exigents trials dels EUA en què va acabar sisena, una enorme decepció per a la jove de 23 anys que es podia haver convertit en una de les grans estrelles de la cita brasilera. De fet, la prova dels 100 tanques femenins oferirà una gran oportunitat a les velocistes menys conegudes per fer l’assalt al podi: Sally Pearson, la magnífica australiana que va penjar-se la plata a Pequín 2008 i l’or a Londres 2012 no podrà defensar el títol olímpic a causa d’una lesió.

Des d’inici de segle, només Harrison, Pearson i la-nord-americana Briana Rollins han estat capaces de baixar de completar la distància en menys de 12 segons i 30 centèsimes.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!