Mònica Clemente brilla al campionat de Catalunya de clubs d’atletisme en pista coberta

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana la pista coberta de Sabadell ha estat l’escenari del campionat de Catalunya de clubs d’atletisme, la primera gran cita de la temporada atlètica a casa nostra

La temporada de pista coberta ja està en marxa amb els campionats d’Europa de Glasgow de l’1 al 3 de març com a cita internacional més destacada de l’any i amb molts atletes catalans disposats a batre els seus millors registres i continuar progressant protegits del fred i a l’espera de l’arribada del bon temps i de les cites a l’aire lliure. Aquest cap de setmana Sabadell va acollir el campionat de Catalunya de clubs, una prova que com era previsible va comptar amb doble triomf del FC Barcelona en categoria femenina i masculina i amb molta solvència davant la resta de clubs rivals. Els blaugrana compten amb alguns dels millors especialistes d’arreu de l’estat i van manar a la pista assolint 16 victòries de 26 competicions programades.

Una de les proves que se li va resistir va ser el salt de perxa femení, en què Mònica Clemente (1996) va oferir la millor actuació de la jornada assolint un nou rècord de Catalunya de la disciplina en pista coberta amb una marca de 4.32, tot just un centímetre més que el salt que va aconseguir l’any passat al campionat d’Espanya i que li va permetre convertir-se en la plusmarquista estatal de la prova.

Atès que la temporada acaba de començar, no seria d’estranyar que Clemente tornés a millorar el seu registre en les competicions de les properes setmanes. Difícilment, però, podrà assolir la mínima per competir a Glasgow que la federació espanyola ha situat en un llistó especialment exigent: 4.50.

L’esportista de l’Avinent Manresa (tercer classificat al campionat de clubs) va consagrar-se definitivament a l’elit la temporada passada amb victòries en totes les cites claus de la temporada, enfilant-se fins als 4.45 a l’aire lliure i traient el cap al campionat d’Europa de Berlín. Un salt de qualitat brutal per a Clemente, que pot erigir-se en la gran referència de la disciplina en els propers anys atesa la seva joventut.

Cap de setmana de rècords

Al campionat català de Sabadell hi va haver victòries de noms punters de l’atletisme de casa nostra (Cristina Lara, Caridad Jérez, Aleix Porras o Jaël Bestué) i un altre rècord absolut: l’equip femení del FC Barcelona ha millorat el rècord català de clubs de 4×400 metres amb un temps de 3:49.88 i un equip format per Julia Garcia, Adriana Gagigas, Laura Hernández i Lluïsa Mitjà.

També hi va haver alguns rècords del campionat. És el cas de Dídac Salas, que va saltar 5.50 metres i va demostrar que és un ferm aspirant a classificar-se per als europeus de Glasgow (la mínima està situada en 5.65) o de la veterana Montse Mas, que a tres mesos de celebrar el seu 40è aniversari va batre el rècord dels 1.500 metres llisos amb un temps de 4:24.28. Un altre rècord el va assolir Zoya Naumov amb un temps de 2:06.23 als 800 metres.

Fotografia de portada: Federació Catalana d’Atletisme