8 moments curiosos del mundial d’atletisme

3 minuts de lectura

El mundial d’atletisme de Londres serà recordat per les seves magnífiques competicions. També hi haurà un petit espai per les anècdotes i els moments singulars. N’hem triat 8.

1. Beatrice Chepkoech

La keniana, candidata a medalla a la prova dels 3.000 obstacles, ens ha ofert una imatge insòlita en una competició d’alt nivell. A Londres ha repetit l’amarga quarta plaça viscuda als Jocs de Rio de Janeiro després de despistar-se i traçar durant uns quants segons un camí erroni. Chepkoech va seguir la pista en lloc d’adreçar-se a la ria i va haver de desfer el camí per iniciar una gran remuntada. L’esforç, sens dubte, el va pagar en els metres decisius de la prova, en què no va tenir forces per seguir a les tres integrants del podi.

2. Rosangela Santos

La velocista brasilera va brillar als 100 metres llisos amb un nou rècord sud-americà (10.91). En la següent prova, als 200, es va classificar per a les semifinals i allà, sense opcions reals de classificar-se, va optar per fer una sortida nul·la. Una decisió intencionada, tal com ha reconegut sense complexes, per recuperar-se d’unes petites molèsties i descansar de cara a la prova dels 4×100 relleus amb el Brasil. Sortir a la pista, aixecar les vambes abans d’hora, i tornar a l’hotel. Surrealista manera de minimitzar riscos i de desaprofitar unes semifinals mundialistes.

rosangela-santos-e-desclassificada-na-prova-dos-200-m-rasos-em-londres-1502403499942_v2_615x300

3. Isaac Makwala

L’home més famós dels mundials de Londres malgrat que no ha tastat els podis. El de Botswana va patir un virus estomacal contagiós que va deixar-lo sense la merescuda final dels 400 llisos i aïllat en quarantena per la IAAF, que li va vetar l’entrada a l’estadi quan va arribar amb intenció de disputar la final. Exclòs també de la primera ronda dels 200 metres, va rebre una segona oportunitat per avançar ronda en una cursa en solitari que va completar amb èxit.. i amb flexions!

https://www.youtube.com/watch?v=6gLiI5kqU0E

4. Shaunae Miller

La campiona olímpica dels 400 metres llisos va completar 385 metres meravellosos fins que se li van acabar sobtadament les forces. Una cursa dominada a plaer en què va acabar fora del podi en un dels finals més sorprenents que es recorden en la història dels campionats del món. Afortunadament, va pujar al podi dels 200 metres llisos.

5. Ivana Spanovic

La saltadora sèrbia va arribar a Londres en un moment esplèndid, però va quedar-se fora del podi per només un centímetre. De fet, només 6 centímetres la van separar de la medalla d’or. En un darrer salt fantàstic, el seu dorsal va fregar la sorra i va allunyar-la d’una marca que li podia haver donat el triomf. Que com a mínim la seva desfeta serveixi per canviar el sistema de dorsals + imperdibles.

https://www.youtube.com/watch?v=oUzfXlSmrxg

6. Kabongo Mulumba

L’únic representant del Congo al mundial d’atletisme ha estat aquest velocista, sense marca mínima, però convidat per l’organització fent bona la norma que indica que cada país té dret a participar amb un atleta independentment del seu talent. Va mig ensenyar un cartell (“Jesús ressucita”) fins que un jutge li va prendre de les mans. Com era previsible va acabar amb el pitjor temps de tots els participants.

7. Devon Allen

Un dels millors velocistes als 110 metres tanques que no tindrà un bon record d’aquest mundial. Aspirant a medalla, va quedar fora de la final per tres mil·lèsimes. Malgrat tot, va tenir temps d’oferir-nos una de les presentacions més divertides que recordem. Un bon truc de màgia aprofitant els tres segons de càmera. Quin crack!

8. Arnaud Art

El belga cercava la primera plaça de finalista de la seva carrera però no va tenir el dia. Tres nuls en un fluix concurs que de ben segur serà capaç de superar en els propers anys. Un dels salts fallits va posar l’ai al cor als espectadors. Afortunadament, Art va anar a parar al matalàs després de perdre de fer saltar la perxa en una imatge molt poc comuna en aquesta disciplina.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!