Maria Vicente i Bernat Erta brillen a Sabadell

1 minut de lectura
Aquest dimecres Sabadell ha acollit una nova edició del Míting Internacional de Catalunya d’atletisme en pista coberta.

Sense la tradicional presència de Genzebe Dibaba el públic vallesà congregat a Sabadell va optar per fer costat a Maria Vicente, la gran perla de l’atletisme català. Malgrat la seva joventut Vicente ja és la cara visible d’aquest esport a casa nostra amb portada inclosa a l’Esportiu fa unes setmanes i essent una de les cinc esportistes seleccionades per protagonitzar la campanya “T’ho estàs perdent”. Potencial, talent, marques extraordinàries i un creixement constant en els darrers anys que l’han convertit en una brillant promesa de les proves combinades.

Maria Vicente va tornar a superar els 12 metres en llançament de pes / Miguel López Mallach

Al Míting Internacional Vicente va ser la gran protagonista de la vetllada amb la seva presència al triatló, que va concloure amb una victòria anunciada i uns registres de 8.54 als 60 metres llisos, 12.25 en pes i 6.14 en salt de llargada. En total, 2.579 punts i bones sensacions en el llançament que confirmen la seva correcta progressió camí dels campionats estatals que es disputaran d’aquí a pocs dies. El seu magnetisme ja és una evidència quan tot just té 18 anys.

Bernat Erta, nou rècord estatal

Un altre jove talent de l’atletisme català també va demostrar el seu potencial a Sabadell. Bernat Erta és un velocista lleidatà que comparteix generació amb Vicente (acaba de complir els 19 anys) i que està progressant a passos de gegant. Aquest dimecres ha corregut els 400 llisos en un espectacular registre de 47.09, corrent molt més ràpid que la seva anterior plusmarca (47.62) en pista coberta. És el rècord estatal en categoria sub20 i no sembla que s’hagi d’aturar aquí. De fet, la seva sortida va ser millorable i ben aviat podria baixar dels 47 segons. La prova, per cert, va ser guanyada per Obi Igbokwe amb un temps de 46.45 que és el nou rècord del míting, proesa que també va aconseguir la portuguesa en la mateixa disciplina en categoria femenina (53.63).

Igbokwe, guanyador dels 400 metres davant Bernat Erta / Miguel López Mallach
Igbokwe, guanyador dels 400 metres davant Bernat Erta / Miguel López Mallach

El míting ha confirmat també el nou duel de la velocitat catalana entre Jaël Bestué i Ona Rossell. Les dues velocistes estan en el millor moment de la seva trajectòria i a Sabadell van oferir una gran batalla als 60 llisos resolt a favor de Bestué per només tres centèsimes: 7.39 davant els 7.42 de Rossell. Artur Bossy va ser tercer als 3.000 metres per davant de Sebastián Martos i en el clàssic 1.500 Marc Alcalá i David Bustos van acabar lluny dels primers classificats.