Esther Guerrero i Llorenç Sales, campions dels Iberoamericans

2 minuts de lectura
La temporada atlètica continua després de la celebració dels campionats d’Europa de Berlín. Al Perú s’han disputat els campionats iberoamericans

Nascuts el 1983, els campionats iberoamericans apleguen cada dos anys a atletes procedents dels països de la Península Ibèrica, de l’Amèrica Llatina i d’algun país africà on el castellà o el portuguès va romandre després de la colonització. En aquesta ocasió, sense la presència d’Andorra (ha participat en edicions prèvies del torneig) i amb un únic representant africà (Cap Verd), la ciutat peruana de Trujillo ha acollit esportistes de 18 països diferents. El Brasil s’ha imposat amb molta claredat al medaller final per davant de Colòmbia i d’una selecció espanyola amb diversos atletes del nostre país. Dos d’ells, Esther Guerrero i Llorenç Sales, tornen amb la medalla d’or penjada del coll.

Esther Guerrero, després de proclamar-se campiona a Trujillo
Esther Guerrero, després de proclamar-se campiona a Trujillo

L’atleta banyolina ha combinat aquesta temporada els 800 amb els 1.500 metres en un experiment d’èxit atesa la seva presència a la final del campionat d’Europa i la condició de subcampiona estatal en la distància llarga. Malgrat tot, la seva disciplina de tota la vida continua essent un baluard per a explotar a la perfecció les seves condicions físiques i ho ha demostrat en el tram final de la temporada aconseguir l’or a Trujillo amb molta solvència davant l’uruguaiana Déborah Rodríguez i l’andalusa Natalia Romero. Amb un registre modest (2:04.55), Guerrero suma un doble èxit internacional al seu palmarès després de participar al relleu 4×400 amb l’equip espanyol i penjar-se la medalla de bronze.

La foto de portada d’aquesta notícia correspon a la cursa disputada per Eshter Guerrero al 21è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona / Miguel López Mallach

Llorenç Sales, que es mou a cavall dels 800 i els 3.000 metres en pista coberta, és un dels grans talents del 1.500 del nostre país que aquest any no ha pogut assistir als europeus de Berlín. Amb diversos llocs de mèrit, ara arriba un triomf excel·lent en un final ajustadíssim davant el brasiler Thiago André. Entrenat per Carles Castillejo, aquest any ha corregut més ràpid que mai els 3.000 en pista coberta i per quarta temporada consecutiva ha baixat dels 3:40.00 als 1.500. A Trujillo acaba d’aconseguir un dels triomfs més importants de la seva trajectòria.

Altres medallistes als iberoamericans

Pablo Torrijos, amb una plata al triple salt i superat per pocs centímetres pel jove cubà Nápoles, lidera altres actuacions destacades al Perú. Diversos atletes han aprofitat la cita de Trujillo per penjar-se una medalla internacional. És el cas de Berta Castells (bronze en llançament de martell), Dídac Salas (bronze en salt de perxa) o Fatima Diame (bronze en salt de llargada). Altres, com Mònica Clemente, s’han hagut de conformar amb la quarta posició (salt de perxa). Una bona competició que arriba en un moment de la temporada on els pics de forma, a priori, ja han quedat enrere.

21è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona
Dídac Salas, al 21è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona / Miguel López Mallach

Aquesta setmana l’atletisme mundial viurà pendent del final de la lliga de diamants, la competició que reuneix alguns dels millors atletes del món durant tota la temporada en diferents ciutats del planeta. Zuric (30 d’agost) i Brussel·les (31 d’agost) seran la seu de les finals, determinants per repartir els diamants més preuats del món de l’esport.