Bea Pascual i Ilias Fifa, millors atletes de 2016

2 minuts de lectura

Aquest dijous al vespre Esplugues de Llobregat ha acollit la 26a diada de l’atletisme català, una jornada de reconeixement a la tasca dels atletes de Catalunya de 2016 i que també repassa els èxits assolits en la temporada de pista coberta d’aquest mateix 2017.

fifapascual2017
Ilias Fifa i Beatriz Pascual, amb els premis / Fotografia: Jordi López – FCA

La Federació Catalana d’Atletisme es va tornar a rendir als peus de Beatriz Pascual, la veterana marxadora de Viladecans que ja acumula quatre guardons com a millor atleta en els darrers 5 anys. L’única excepció, el trofeu rebut per la també marxadora Raquel González en la diada de l’any passat. El 2016 Pascual va tornar a brillar als Jocs Olímpics assolint la 8a plaça dels 20km marxa i un nou diploma, el tercer consecutiu després de la 6a i 7a plaça assolida a Pequín i Londres respectivament. En aquesta mateixa disciplina, el mes de febrer va aconseguir el doblet amb el triomf al campionat de Catalunya i al d’Espanya.

En categoria masculina Ilias Fifa va rebre el guardó per primera vegada a la seva carrera, rellevant d’aquesta manera al seu company de les proves de fons Adel Mechaal. El de Santa Coloma de Gramanet va assolir un enorme èxit als campionats d’Europa, amb la medalla d’or als 5.000 metres llisos. També es va proclamar campió estatal d’aquesta distància, en què no va poder assolir els resultats que hauria desitjat als Jocs Olímpics de Rio. Fifa també va ser 5è a l’europeu de Cross i va guanyar la Cursa de Bombers, entre altres èxits en la modalitat de proves populars.

Una diada plena de reconeixements

En la categoria promesa van ser premiats el migfondista Marc Alcalá, la llançadora de disc Andrea Alarcón i la velocista Cristina Lara. L’acte també va servir per reconèixer la tasca dels millors atletes en categories inferiors, amb protagonisme per a noms que comencen a sonar amb força a casa nostra com el dels júnior Jordi Torrents i Sara Dorda, o el dels juvenils Aleix Porras i Sara Gallego. Més enllà dels reconeixements a les millors actuacions esportives, la vetllada també va servir per reconèixer els nous rècords catalans assolits en els darrers mesos. Els darrers d’ells, els d’Esther Guerrero o Carmen Sánchez en la temporada de pista coberta de 2017.

14880453739389
Guerrero, competint al costat de Dibaba en una prova en què va millor la seva MMP

En els darrers anys els premis als millors atletes de Catalunya, més enllà dels esportistes citats anteriorment, també se l’han endut Àngel Mullera, Carles Castillejo, Natàlia Rodríguez o Ayad Lamdassem.

El format del Campionat de Catalunya, a debat

Poques hores abans de l’inici de la vetllada, la plataforma change.org va rebre una petició vinculada amb el format actual del Campionat de Catalunya d’Atletisme. Des del punt de vista del promotor de la iniciativa, Àngel Vilalta, cal donar un cop de timó al format actual per traslladar la cita al cap de setmana i dotar-la de més protagonisme davant el míting internacional de Catalunya. En les primeres hores la proposta ha generat debat, discussió i ressò a través de les xarxes socials i ja són més d’un centenar els signants d’aquesta iniciativa.