Sergi Mingote va anunciar l’any passat un repte esportiu majúscul amb l’ascensió de sis cims de més de 8.000 metres en menys d’un any. Un projecte que malgrat totes les dificultats va començar amb bon peu el 2018 fent el cim del Broad Peak (8.047 metres), el K2 (8.611 metres) i el Manaslu (8.163 metres) i que després d’uns mesos de pausa reprèn aquesta primavera amb una nova expedició en què vol encadenar l’Everest (8.848 metres) i el Lhotse (8.516 metres). Més endavant, ja a l’estiu, Mingote duria a terme un darrer viatge al Pakistan per probablement atacar els cims del Gasherbrum I (8.080 metres) i Gasherbrum II (8.035 metres).
El paretà ha aterrat aquest dijous al matí a Katmandú acompanyat per vuit joves amb discapacitat intel·lectual que formen part de la cooperativa Apindep i que seguiran els passos del català durant els seus primers set dies de trekking camí de l’ascensió doble. Tots els joves han passat diferents proves mèdiques al CAR de Sant Cugat del Vallès que certifiquen que estan en bona forma física per afrontar els quatre dies d’ascens i tres de descens que viuran al Nepal. Una expedició inclusiva pionera que ha vingut precedida per la inauguració de la nova seu d’ONAT Foundation que presideix el mateix Sergi Mingote i que centra el focus en el foment de la inclusió social i la solidaritat a través de l’esport.
L’ascensió de Mingote als dos cims serà consecutiva. Amb l’objectiu de completar el doblet durant el mes de maig, l’alpinista català vol aprofitar que les dues muntanyes comparteixen la ruta habitual fins al Coll Sud per ascendir en primer terme el Lhotse i ascendir tot seguit l’Everest sense haver de baixar al camp base. Com és habitual, Mingote planteja les ascensions sense fer ús d’oxigent articial, tal com ja va fer en els tres pics de 2018.
Seria la tercera vegada que Sergi Mingote posa els peus a la muntanya més alta del món. Fa 18 anys hi va ascendir per primera vegada pel vessant sud del Tibet i el 2003 va repetir experiència des del vessant nord del Nepal. És un dels tres alpinistes catalans que ha fet el cim a l’Everest en més d’una ocasió al costat de dues llegendes de l’esport català: Òscar Cadiach i Kilian Jornet.
Durant els darrers mesos Mingote no ha deixat de dur a terme proeses esportives. El passat mes de març, de fet, va fer el cim al volcà actiu més alt del món. L’expedició a l’“Ojos del Salado” va ser un èxit i Mingote va tornar de l’Amèrica del Sud amb un nou repte completat amb l’ascensió a la muntanya més alta de Xile i la segona més alta del continent americà.