La remuntada més bèstia de la història del tennis

1 minut de lectura
L’esport està farcit de remuntades. N’hi ha poques (o cap) tan bestials com la protagonitzada per Tara Moore.

Jessika Ponchet no oblidarà fàcilment la derrota que ha sofert al torneig ITF celebrat a Sunderland. La jugadora francesa és la vigent número 201 del món i era la tercera cap de sèrie de la competició però ha acabat caient a la segona ronda. No és aquest el motiu de la seva recança: tenia el partit dominat i guanyat, però si la dita recomana que no diguis blat fins que el tinguis al sac i ben lligat, cal fer-li cas.

Ponchet ho tenia tot de cara per sumar un nou triomf a la seva carrera esportiva. En les darreres temporades ha anat millorant places al rànquing i per primera vegada amb 22 anys té l’oportunitat d’acabar la temporada entre les millors 200 jugadores del món. Des d’ara els cercadors d’internet associaran el seu nom a la derrota. La francesa guanyava per 6 a 0 i 5 a 0. És més: va disposar de dues pilotes de partit per tancar l’enfrontament de forma rodona i amb una pallissa impecable però amb va permetre que la seva rival igualés el 30-40. Tara Moore no era conscient llavors que tot just iniciava una fita esportiva brutal que li donarà fama més enllà del seu nivell esportiu.

Tara Moore no és la primera. Aquí teniu les millors remuntades de la història de l’esport

La britànica ocupa el lloc 479 del rànquing WTA i amb 26 anys ha assolit la proesa de remuntar un 0-6, 0-5 i 30-40 en contra. Moore va anar recuperant sensacions de mica en mica després de guanyar el seu primer joc del partit i va començar a dominar l’enfrontament fins al punt de guanyar cinc jocs de forma consecutiva i posar el 5-5 al marcador. Moore va acabar guanyant el set i el partit amb un resultat final de 0-6, 7-6 i 6-3 que no és especialment cridaner si es desconeix l’evolució del partit.

Una remuntada en un torneig menor que, sens dubte, li dona dret a formar part de la història del tennis on només s’hi havia aproximat lleugerament el 2016 després de guanyar un partit de primera ronda a Wimbledon. Òbviament la seva remuntada no tindrà un impacte competitiu tan gran com d’altres viscudes al llarg de la història de l’esport de la raqueta, però és una fita increïble.