Pluja de guardons en la 4a edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català

3 minuts de lectura

La gala celebrada a l’INEFC lliura deu premis a projectes esportius que vetllen per la salut física i mental de persones que practiques l’esport adaptat

La quarta edició dels premis inclusius de l’esport català de l’ONAT Foundation -una fundació privada que té com a objectiu promoure la pràctica de l’esport i la seva difusió a través de mitjans de comunicació social- va ser presentada per Clara Armengol i Xavier Valls. Celebrada a l’INEFC de Barcelona, la Beth i en Pablo Garrido la van obrir amb una l’actuació musical.

Eduard Inglés, director de l’INEFC, agafava el testimoni i aprofitava per tenir unes paraules de record per a Sergi Mingote, el nom del qual és present en un d’aquests premis que volen reconèixer la importància de l’esport en la inclusió social de les persones que practiquen l’esport adaptat.


Els guardonats van ser els següents:

El primer premi inclusiu individual va ser per Marc Fuentes, entrenador de futbol del CF Vilanova Vallès i ajudant al cos tècnic del Juvenil A del RCD Espanyol. Fuentes, un cop dalt de l’escenari va declarar que “no hi ha somnis impossibles, seguir el teu camí”.

El segon Premi Inclusiu Sergi Mingote, que premia projectes d’esports de muntanya, alpinisme o esquí inclusiu, se’l va endur l’agrupació d’escoles públiques i Ampes d’educació especial de les comarques de Girona, AMB PAS FERM. Formada per les escoles CEE Els Àngels (Palamós), CEE Ventijol (Blanes) CEE Font de l’Abella (Girona) que promouen jornades ludicoesportives amb
marxes populars a peu per al desenvolupament personal i social de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, motriu o sensorial.

Els guardons col·lectius se’ls van endur:

– L’entitat Sincrogestió pel seu projecte de natació sincronitzada lúdica i inclusiva, que vol eliminar els límits en aquest esport.

– L’Associació Capaç i Vàlida per les seves jornades inclusives d’esport

– L’associació de lleure i esport ‘comkedem, nascuda el 2004 i que fa 18 anys que acosta l’esport adaptat a tothom. Van rebre el premi pel seu projecte de promoció de l’esport amb el qual infants i joves de 7 a 25 anys amb diversitat funcional poden practicar esport conjuntament amb persones sense discapacitat.

– El Club Bàsquet Llívia-Puigcerdà, pel projecte ‘Únics Cerdanya‘ nascut l’octubre del 2020. Són un equip de bàsquet per a persones amb diversitat funcional de la Cerdanya conegut a tota la comarca i que ja compta amb 24 jugadors.

– La Fundació Lluïsa Oller i el Club Handbol Cardedeu pel projecte Handbol IN, creat l’any 2016 i en què un equip de 16 jugadors competeix a la lliga ‘De mano en mano’, una competició per a persones amb diversitat funcional

– La Federació Catalana d’Esports d’Hivern pel projecte de Patinatge sobre gel Inclusiu per persones amb discapacitat. Un projecte que neix amb la voluntat d’expressar normalitat i arribar lluny plegats, sempre sobre gel. Per fer el gel i les activitats de neu accessibles per a tothom.

– El projecte Waterpolo Ability per esportistes amb discapacitat. Per fer un waterpolo inclusiu, per a gent amant de l’aigua. Ja són més de 80 persones i el seu objectiu és aconseguir que el waterpolo ability arribi als Jocs Paralímpics.

– El Club Esportiu Alba de ciclisme, en què els seus membres surten a pedalar tres cops a la setmana. Pel seu projecte El Somni, en què han donat la volta a la península Ibèrica. El projecte neix el 2004, quan van fer el Camí de Santiago i actualment els ciclistes del Club Esportiu Alba volen fer més rutes i no volen deixar de pedalar.

La gala la va tancar Anna CaulaSecretària General de l’Esport i l’Activitat física, que va referir-se a l’esport com un acte “d’amor, il·lusió, cohesió i entrega que ens porta cap a un imaginari que ens transporta a entorn en què tot canvia. Arribes a la pista i les mirades canvien i observem el món de manera diferent. Aquesta és la força de l’esport”. Va mostrar-se convençuda que l’esport “ajuda a millora la salut física i mental”. Que és un projecte de tots i totes, fent palès que aquesta és la legislatura de l’esport femení.

Imatge de portada: @esportcat