El passat 29 d’agost Gerard Descarrega la feia grossa a Tòquio 2020 després de revalidar el seu or als Jocs Paralímpics als 400 metres llisos en la seva categoria T12 per a persones amb discapacitat visual seguint les indicacions del seu guia Guillermo Rojo. Va ser un èxit molt celebrat per a un esportista que no havia viscut una prèvia precisament perfecte camí de Tòquio 2020 però que va saber arribar en el seu millor moment de forma a la cita més important del darrer lustre. Però per a Gerard Descarrega la temporada esportiva no va acabar a Tòquio. De fet, aquest mes de setembre tenia un repte com a mínim tan exigent com el viscut a l’Estadi Olímpic de Tòquio.
Aquest cap de setmana Gerard Descarrega ha fet el cim del Mont Blanc, una muntanya emblemàtica que alhora és el pic més alt dels Alps i de l’Europa occidental. Una ascensió que per a qualsevol persona requereix una preparació específica i que en el seu cas té la dificultat afegida de no poder veure el terreny que trepitja, cosa que l’obliga a estar permanentment concentrat en les indicacions que va rebent per part dels seus companys d’aventura. Un d’ells és Xisco López, encarregat habitualment d’enregistrar l’ascensió i el descens, i l’altre és Òscar Cadiach, una de les poques persones que ha aconseguit fer els catorze cims de més de vuit mil metres del planeta Terra i que exerceix de líder de les expedicions del projecte “Cims a Cegues” com a guia i fent valer els seus amplis coneixements en l’alpinisme.
Cims a Cegues és un projecte molt ambiciós amb què Gerard Descarrega vol arribar fins al cim d’un pic de més de 8.000 metres al costat d’Òscar Cadiach. El Mont Blanc és el segon gran cim del repte després de debutar fa un any amb l’Aneto, una ascensió que ja compta amb un document audiovisual que permet resseguir les passes del corredor de La Selva del Camp camí del pic més alt de la Península Ibèrica
L’ascensió al Mont Blanc també es podrà veure amb un film més endavant, unes imatges que de ben segur valdran la pena. Un projecte com aquest és capaç de sacsejar consciències i és una aventura més per a un esportista sempre inquiet, que malgrat la ceguera ja va recórrer Nova Zelanda en solitari fent autoestop després de guanyar l’or a Rio 2016 i que ara es fixa en cims d’entitat per viure sensacions úniques i increïbles. Com diu ell mateix: “Aquest projecte vol que una persona que s’ha quedat completament cega, però amb molta passió per les muntanyes, experimenti aquest esport amb tota la seva magnitud per agrair a la vida i a la natura tot allò que ens dona“.