Dia 5: Gerard Descarrega revalida l’or als Jocs

1 minut de lectura
La cinquena jornada de la cita paralímpica conclou amb una nova medalla d’or.

La gran notícia del dia, sens dubte, ha arribat a l’estadi olímpic amb la medalla d’or de Gerard Descarrega.

L’atleta de La Selva del Camp ha viscut uns anys complicats abans de plantar-se a Tòquio 2020. Amb el canvi d’entrenament de Madrid cap a Sevilla i els problemes físics que ha arrossegat, semblava que arribava als Jocs en el seu millor moment després de l’or a Rio 2016 i ho ha confirmat des del primer moment. Després de dominar amb comoditat la primera ronda, Gerard Descarrega ha guanyat la final paralímpica dels 400m T11 al costat del seu guia Guillermo Rojo amb certa solvència davant el representant de Namíbia, Shikongo, amb qui ha protagonitzat una bonica celebració compartida després d’acabar la cursa. Descarrega ha guanyat amb un temps de 50.42 i revalida d’aquesta manera l’or de fa cinc anys a Rio abans de tornar a centrar part dels seus esforços en el projecte com a alpinista per pujar a cegues un dels 8.000 del planeta.

L’altre gran nom de la jornada ha sigut el de Montse Alcoba. La vallesana ha debutat en uns Jocs fent un gran paper. El seu setè lloc (diploma) no és el més rellevant, sinó la determinació mostrada per superar-se en el millor escenari possible que l’ha conduït a batre la plusmarca espanyola i deixar-la en 107 kg. La seva progressió ascendent l’ha de portar a ser cada cop més competitiva en els propers anys i apropar-se a les marques de les millors de la seva categoria (-79 kg).

Entre la resta de protagonistes del dia cal destacar el debut dels jugadors de Futbol – 5 per a cecs, amb Youssef El Haddaoui al capdavant, i la classificació per a quarts de final de Jordi Ruiz, Oscar Onrubia i Judith Núñez amb la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes. Els dos primers compten tots els partits per victòries i seran clars favorits en el seu duel davant Alemanya o Iran. Per contra, l’equip de Núñez probablement s’acomiadarà a quarts davant, precisament, Alemanya. D’altra banda, Pepi Benítez s’acomiada dels Jocs amb el penúltim lloc del quatre amb timoner mixt de rem en una jornada discreta a la piscina, amb homes com Oscar Salguero disputant proves poc favorables abans de l’assalt al podi que intentarà Núria Marquès aquest dilluns.

Mapamundi de les medalles als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 per estats