Marcus Walz, campió del món després del podi olímpic

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana s’ha disputat el campionat del món de piragüisme en aigües tranquil·les.

El pes dels Jocs Olímpics acostuma a trasbalsar-ho tot. Els esports que han hagut de fer mans i mànigues per refer-se dels efectes de la pandèmia i recuperar el ritme competitiu aquest 2021 han vist en diversos casos com el calendari feia enllaçar Tòquio 2020 amb un campionat del món al cap de poques setmanes. Ho estem veient aquests dies amb l’escalada i també ha passat amb el piragüisme en aigües tranquil·les. El mundial d’aquest esport s’ha disputat del 16 al 19 de setembre a Copenhaguen i també ha tingut un munt d’absències sonades, entre elles, la de l’estel·lar Lisa Carrington. Un dels medallistes olímpics que no s’ha volgut perdre la cita és Marcus Walz.

L’esportista de Santanyí ha competit en la modalitat del K2-500, una disciplina que no formava part del programa de Tòquio 2020 però que s’incorpora als Jocs Olímpics a París 2024. En conseqüència, essent un mundial que ja mira de reüll cap a la cita estiuenca d’aquí a tres anys, la prova ha reunit parelles de màxim nivell internacional disposades de fer el primer gran test de futur malgrat haver preparat la temporada actual pensant exclusivament en Tòquio.

Marcus Cooper Walz, que fa unes setmanes es va proclamar subcampió olímpic al K4-500 en una final ajustadíssima on finalment l’or se’l va endur Alemanya, ha demostrat aquest cap de setmana haver fet els deures en aquestes setmanes de celebracions i tornada als entrenaments i s’ha penjat la medalla d’or fent parella amb Rodrigo Germade. El duo liderat pel mallorquí s’ha imposat per davant la parella alemanya que ja treballa des de 2019 en aquesta modalitat i també davant el duo eslovac, integrat per dos medallistes de bronze a Tòquio també al K4-500.

Marcus Walz i Germade celebren la victòria a Copenhaguen

Per a Walz i Germade és la segona medalla d’or mundialista al K2-500 després de l’obtinguda al campionat del món de 2017. Des d’ençà aquesta prova havia quedat en un segon terme per la prioritat olímpica del K4-500, però el canvi de paradigma és obvi i si treballen fi, Walz i Germade seran clars aspirants a medalla a la cita francesa de 2024. De moment qualsevol pronòstic és llançar campanes al vol, però queda clar que la trajectòria d’èxit i l’edat conviden a pensar que a París encara tindran corda per estona per seguir formant part de la nòmina de favorits a l’or. Sigui com sigui el palmarès actual de Marcus Walz és esplèndid: ja suma set podis als campionats del món i dotze medalles en grans cites internacionals, inclòs l’or olímpic a Rio 2016.