Tot just començar l’estiu Sergi Mingote va donar el tret de sortida al seu repte gegantí: ascendir sis pics de més de vuit mil metres en menys d’un any, una fita que no ha assolit ningú en la història de l’alpinisme arreu del món. Malgrat que la finestra de bon temps al Broad Peak va trigar més del compte a fer-se present, Mingote va completar la primera expedició amb doble cim amb un èxit rotund, encadenant la primera ascensió ambla del K2 en un temps rècord abans de tornar cap a casa. Després d’unes setmanes de certa calma i de noves proves d’esforç al CAR de Sant Cugat, el passat 6 de setembre el vallesà tornava a agafar un vol cap al Nepal. Destí: Manaslu.
Tot i que han passat menys de 3 setmanes fins que ha posat els peus al cim, han estat dies intensos per a Sergi Mingote i els seus companys. Dos d’ells, Jordi Bosch i Patxi Goñi, van optar per abandonar l’expedició abans d’hora davant la nombrosa presència de turistes d’alta muntanya.
Aquesta realitat també l’ha denunciat el mateix Mingote a través de les xarxes socials just després d’haver dut a terme les primeres exploracions muntanya amunt abans de tornar al camp base:
Més enllà d’un ambient enrarit on també va presenciar una baralla entre dos guies xinesos, Sergi Mingote ha estat molt pendent aquests dies de la neu, molt abundant a tot arreu amb la conseqüent dificultat afegida a l’hora d’obrir camí. Tot i que les primeres previsions passaven per esperar una finestra de bon temps a final de mes, Mingote va decidir accelerar l’atac al cim al costat del brasiler Moeses Fiamoncini i el seu xerpa Temba Bhote per evitar les aglomeracions de grans grups pujant i baixant la muntanya. I és que cal tenir present que aproximadament 250 alpinistes “clients” volen intentar fer cim en els propers dies.
Cim al Manaslu
Dit i fet, aquest dimarts 25 de setembre Sergi Mingote ha fet cim al Manaslu amb un atac rapidíssim des del camp 3, en una ascensió que hauria compartit amb 5 companys de viatge més. Com sempre, sense oxigen artificial i seguint els mateixos criteris que ja va aplicar en les ascensions d’aquest estiu. Si no hi ha cap imprevist i el descens es completa sense incidències, Mingote agafarà un helicòpter per desplaçar-se al camp base del Dhaulagiri, el quart vuit mil que vol pujar aquest 2018.
Més endavant, en una expedició que podria dur-se a terme a principis de 2019, Sergi Mingote intentaria completar el doble cim al Kachenjunga i a l’Everest.