AllDads: un equip de rugbi de pares i mares… dins i fora el camp!

…és un plaer intentar explicar una història de manera pedagògica i més, quan tens la sort d’estar vivint-la en primera persona però, en el nostre rol de mares i pares, poder compartir experiències amb els fills, i més en el món de l’esport formatiu, sembla encara molt més complicat.

I aquesta és l’aventura dels All DaDs que un dia van decidir que la millor manera de respectar i descobrir l’esforç que feien els seus fills i filles practicant rugbi a l’Escola del Club de Rugby Sant Cugat, era també saltant al camp a entrenar i aprendre.

Dins del camp…

Alguns mai havien practicat aquest esport; altres molts més grans de 40 i alguns de 50 podien pensar que ja era massa tard per posar-se a practicar rugbi o simplement; tenir la visió de que es tractava d’un esport dur i perillós.

23589532800_27a7db408f_h

I així va començar tot, en el mateix horari dels divendres de 18 a 19h30 quan entrenen els rugbiers de s6 i s8, més de 40 mares i pares s’han apuntat a l’equip dels All Dads i, amb l’experiència dels que han practicat rugby o veterans del club van progressant i gaudint, mentre en el camp del costat els petits rugbiers veuen com els seus pares s’esforcen i la “lien” practicant el mateix esport que ells.

“Pares i mares que porten el nom dels seus fills i filles a la samarreta”

“Pares i mares que porten el nom dels seus fills i filles a la samarreta”

No importa no saber o no haver practicat mai aquest esport, tampoc les qualitats físiques o l’estat físic… només voler intentar-ho perquè el grup, de manera no competitiva contribueix al creixement de cada persona on cadascú progressa al seu ritme.

Una oportunitat de practicar esport i aprofitar el temps per fer salut, d’empatia posant-se en la pell dels nostres fills per entendre que els estem demanant, de fer pedagogia del treball en equip… perquè possiblement el més important de tot plegat és que mares i pares amb diferents sensibilitats i interessos han estat capaços de convertir-se en un equip en menys de 4 mesos.  Aquests són també els valors en l’esport!!!

received_10206847148032256

…i fora del camp !

Després de cada sessió d’entrenament hi ha un Tercer Temps que s’enriqueix amb l’aportació de menjar i begudes de cadascun dels participants i on estan convidades totes les famílies que es troben per la grada i els petits rugbiers en acabar el seu entrenament.

L’equip dels All DaDs vol anar més enllà compartint el talent, l’experiència i les ganes d’ajudar dels pares i mares per col·laborar, fent equip amb el @rugbySantCugat   per fer realitat els seus reptes com a Club i Escola.

En aquest sentit la seva motivació passa per formar part de l’organització del Torneig de l’Escola; aportar estratègies de finançament i noves fonts de recursos; dinamitzar actes i esdeveniments socials; fer pedagogia del rugby i l’esport; integrar a les noves famílies en la dinàmica del club i; ser l’afició que acompanyi alegrament a l’escola de rugby allà on vagi… un sentiment de pertinença.

…els All Dads  el passat dissabte 19-D van tenir oportunitat de celebrar una jornada intergeneracional jugant contra les 5 categories de formació de l’Escola del @rugbysantcugat, i l’experiència forma part ja de la seva llegenda 😉

11046233_778938882211256_7658151633887616479_n

Aquí podeu veure el fotoreportatge fet per Sergi Briet un All Dads 

Maneres diferents d’entendre la vida amb els infants, de conciliar vida familiar i esport, de fer pedagogia del rugby amb les famílies, de ser actius i no passius, de compartir somriures i moments de felicitat… i tot s’ha de dir, gràcies a tenir un club participatiu i que ha deixat que les mares i pares poguessin tirar endavant amb aquesta iniciativa.

“All DaDs l’equip de Mares i Pares dins i fora del Camp”….perquè els fills també tenen dret a estar orgullosos dels seus pares i mares!!!

#AllDaDs #rugby #monambullsdinfants  #rugbysantcugat #forçasantQ

23258557093_32f2728796_k

 

Cesk Gasulla Ramon
Equip dels All Dads
@rugbysantcugat

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!