Festa de l’oval català en el partit del Centenari

1 minut de lectura

El XV de la Ginesta va derrotar Suècia en el partit del Centenari de la Federació Catalana en una Foixarda que va lluir les seves millors gales

La Selecció Catalana masculina va viure el 5 de març una jornada per recordar en la celebració del Centenari de la Federació Catalana de Rugbi. Diumenge la selecció catalana de rugbi va tornar a jugar un partit sis anys després i els espectadors de la Foixarda van gaudir d’un gran encontre que deixa els amants de l’esport de l’oval a casa nostra amb ganes de viure més sovint jornades com la de diumenge.

El XV de la Ginesta va jugar un gran rugbi davant els 1.200 aficionats i aficionades que van omplir la Foixarda, derrotant 51 a 14 a una Suècia -41a del rànquing mundial- i que es va veure superada per un joc elèctric i coratjós dels catalans. Des del xiulet inicial, l’equip capitanejat per Joan Losada va voler deixar clar que el protagonisme a la gespa seria català en el partit del Centenari.

Als primers compassos de partit, el jugador del Barça Dani Barranco va estrenar el marcador amb un assaig i abans del minut 10 el també blaugrana Xavi Cebrian transformava un maul en marca per posar el 14 a 0 al marcador. Suècia, una selecció imponent físicament, es veia sorpresa per la intensitat i velocitat catalanes, i tot i provar-ho durant un quart d’hora, la defensa quadribarrada impedia l’assaig visitant, fins al punt que va ser Pablo Ortiz qui anotava una marca al minut 25 en una touche.

Abans del descans, el segon try de Cebrian posava el 24 a 0 al marcador, i a la represa Marcel Sirvent va tornar a anotar per als catalans, posant ja una diferència insalvable al marcador. Tot i que els suecs reaccionaven amb dues marques al segon temps en uns bons minuts ofensius, els assajos de Rubén Sanz, Ignasi Carbonell, Felipe Alegria i Pau Aira deixaven el marcador amb el 51 a 14 definitiu.

Partit per la història del XV de la Ginesta que va disposar sobre la gespa de la Foixarda la demostració que la família rugbier catalana mereix gaudir de partits de la selecció absoluta, sigui la masculina o la femenina, més sovint.

Imatge de portada: Jaume Andreu