A tota vela! 4 regatistes catalans aconsegueixen el bitllet per als Jocs

1 minut de lectura

Aquests dies es disputa el campionat d’Europa de la categoria 470, amb l’enorme al•licient de ser la darrera prova selectiva per a accedir als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i de fer-ho a casa, a Mallorca, entre Palma, S’Arenal i Llucmajor. Després de les regates disputades des del passat dijous, ja es coneixen les dues embarcacions olímpiques que enviarà la delegació espanyola en aquesta categoria. I tindran clar protagonisme català.

Espanya ja s’havia assegurat les dues places olímpiques en la categoria, però la Federació Espanyola encara no havia determinat quines parelles viatjaran a Rio i quines, finalment, es quedaran amb la mel als llavis. El procés de selecció s’ha fet en les dues cites més importants abans dels Jocs: el mundial disputat a finals de febrer a San Isidro (Argentina) i l’europeu de Mallorca d’aquests dies han estat les cites en què calia brillar.

En categoria masculina Jordi Xammar i Joan Herp, campions del món júnior el 2014, han aconseguit la gesta de superar els canaris Barreiros i Curbelo, que els havien superat al mundial. Ho han fet després d’un gran inici de competició i d’acabar en 10a posició, la darrera que dóna accés a la medal race del campionat. L’alegria del Club Nàutic Garraf i del Reial Club Nàutic de Barcelona és immensa.

Cf1U_2XW8AApl54

També han viscut una jornada de celebració al maresme, al Club Nàutic El Balís, ja que la parella formada per Bàrbara Cornudella i Sara López també ha aconseguit la classificació per als Jocs de Rio. En el seu cas han fet valer l’excel•lent (i sorprenent) paper fet al mundial, en què van acabar desenes i van demostrar estar capacitades per lluitar de tu a tu contra les millors del món. A Palma Cornudella i López han fet els deures tot i no brillar, amb la classificació per al Grup Or i amb una discreta 22a plaça final. Tot i quedar força lluny de l’embarcació mallorquina formada per Sílvia Mas i Paula Barceló (onzenes, a un sol pas de la medal race), han aconseguit mantenir la plaça i ja poden començar a preparar-se per afrontar els jocs.

Dues parelles catalanes en 470, dues parelles que debutaran als Jocs. Després de l’absència notòria de catalans en vela el 2012 (l’únic olímpic de casa nostra en aquest esport va ser l’alacantí Ivan Pastor, en windsurf) l’èxit de Xammar, Herp, Cornudella i López és especialment engrescador.

Bàrbara Cornudella i Sara López
Bàrbara Cornudella i Sara López