La Fosbury, Premi “Josep Gomà Carol” a la millor tasca periodística

La Nit de l’Esport de Mataró va celebrar ahir 61 anys reconeixent i premiant als que fan possible l’esport mataroní: esportistes, membres d’entitats i clubs, periodistes, tècnics, àrbitres i persones relaciones amb aquest àmbit, i entre aquesta a La Fosbury, que va guanyar el premi “Josep Gomà Carol” a la millor tasca periodística.

160409 61ª Nit de l'Esport

La festa té per objectiu reconèixer públicament els esportistes i entitats que han obtingut millors resultats, marques o que han contribuït a la promoció de la pràctica de l’esport a llarg de l’any passat.
En aquesta edició de la Nit de l’Esport es van nominar 42 esportistes de l6 disciplines diferents: atletisme, bàsquet, futbol, futbol sala, handbol, hoquei patins, motociclisme, natació, natació sincronitzada, patinatge, pesca submarina, taekwondo, tennis, tir, triatló i waterpolo. I es van repartir 72 premis entre trofeus, diplomes i mencions especials. El trofeu és una obra original de l’artista local Perecoll.

Més enllà de La Fosbury, l’atleta Claudia Luna va ser escollida la millor esportista del 2015. Claudia Luna, atleta de triatló del Centre Natació Mataró, va aconseguir el 2015 el Campionat d’Espanya Absolut de Duatló (Sòria), en aquest campionat per primera vegada una duatleta júnior guanyava en la categoria absoluta; també va recollir el primer premi en el Campionat de Catalunya Júnior de Duatló; es va classificar en segon lloc en el Campionat d’Europa Júnior de Duatló (Alcobendas) i en el Campionat d’Espanya Absolut d’Aquatló (Pontevedra); el tercer lloc el va aconseguir en el Campionat d’Espanya Júnior de Triatló (Pontevedra); i el sisè en la Copa d’Europa Júnior de Triatló (Chateauroux, França).

 

 

La 61a edició de “Nit de l’Esport 2016” de Mataró va tenir com a seu el Teatre Monumental. Queda ben lluny ja aquell mes de gener de l’any 1955 en el qual, a partir d’una idea llançada per Josep Gomà i Carol al programa “Carnet Deportivo” a les ones de Ràdio Maresme, la ciutat va començar a premiar els més destacats esportistes, tant a nivell individual, com d’equips i reconeixent també els mèrits d’altres persones, siguin entrenadors, directius, patrocinadors o periodistes, vinculats al món de l’esport mataroní.

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote. També hi van assistir el regidor d’Esports, Josep M. Font, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i l’assessor tècnic de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Joan Morell.

Fotos: Tot Mataró