Les grades buides comencen a ser un escenari habitual de les competicions que es reprenen després de l’estat d’alarma i el confinament. Amb molts esports capdavanters a l’àmbit internacional pendents de recuperar el ritme aturat de cop i volta el passat mes de març, el pàdel ha viscut durant la darrera setmana una tornada a l’alta competició a Madrid amb un ampli protagonisme per a les jugadores del nostre país com Ari Sánchez, Gemma Triay o Lucía Sainz.
Aquest 2020 el World Padel Tour només havia pogut programar una competició a Marbella el mes de març i com és obvi es fa difícil d’avaluar el primer semestre de l’any sense posar-hi un gran asterisc. Un 2020 en què tot apuntava a la consagració definitiva del duo Ale Salazar i Ari Sánchez i que sens dubte podria acabar portant la reusenca al primer lloc del rànquing mundial. En un primer torneig a Madrid amb la presència de les millors jugadores del món, Sánchez ha demostrat que ara mateix és una gran estrella de la competició i ha estat escollida com la millor jugadora de la final després de guanyar el torneig.
Amb un calendari encara incert per al 2020, Sánchez i Salazar han aprofitat el torneig programat a Madrid per demostrar un excel·lent nivell de joc, amb les habituals jugades de mèrit que defineixen aquesta parella i alhora amb una solvència menys habitual, pràcticament sense cometre errors no forçats i completant un torneig impecable. Amb noms il·lustres com el de Marta Ortega, antiga parella de la catalana, eliminats ja a quarts de final, i d’altres com Marta Marrero incapaces de superar les semifinals, el partit pel títol ha enfrontat Salazar i Sánchez amb un duo del nostre país que any rere any demostra un gran nivell de joc: Lucía Sainz i Gemma Triay. Sigui com sigui, Triay i Sainz no han tingut cap opció en una final marcada pels trencaments de servei inicials a cada set.
La victòria a Madrid i la final assolida a principis d’any són el millor aval per a Sánchez i Salazar a l’hora de ser considerades com a grans candidates a succeir a les jugadores que encapçalen el rànquing i que s’han d’adaptar als canvis de parelles d’aquesta temporada sense continuïtat competitiva. Durant el confinament Ari Sánchez va treballar per mantenir la forma i ràpidament va tornar a la feina el mes de maig en un vídeo que val la pena recuperar: