El Govern expressa el suport a la candidatura d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport 2019

2 minuts de lectura

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, han traslladat avui a l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el suport de la Generalitat a la candidatura de la capital de l’Anoia per esdevenir Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019. En una trobada al Palau de la Generalitat, on també hi era la regidora d’Esports del municipi, Rosa Plassa, tots junts s’han fotografiat amb una pancarta amb el logotip de la candidatura.

També han assistit a l’acte el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, i el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santiago Siquier.

El conseller Turull ha afirmat que “l’esport fomenta els valors de l’esforç, la disciplina, la superació i el treball en equip”, i ha afegit que “conscients de la importància que té aquest objectiu per Igualada, des del Govern del país li donem el màxim suport”. Marc Castells, per la seva banda, ha destacat que “per Igualada, una ciutat que viu intensament l’esport, serà molt important aconseguir aquesta distinció i, per això, des de l’Ajuntament hi estem posant els màxims esforços inversors i d’implicació de la gent”.

Al seu torn, Gerard Figueras ha apuntat que “aquesta és una aspiració igualadina que compta amb tot el nostre suport. Assolir aquesta fita serà també una nova demostració que Catalunya té en l’esport un pilar bàsic per fomentar un estil de vida saludable i assegurar una societat cohesionada”.

Igualada, pel nombre d’habitants, opta a ser reconeguda específicament en la categoria de Ciutat Europea de l’Esport. Aquesta és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que sumen per millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l’exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. La Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea, avalua anualment les candidatures presentades i concedeix els títols de capital, ciutat, vila o comunitat esportiva continental, segons la població de cada municipi.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament d’Igualada està duent a terme actualment un Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, amb accions destacades com la construcció d’un nou pavelló poliesportiu i un nou aparcament a Les Comes, a banda de la millora de les instal·lacions ja existents al complex, que daten de la dècada dels anys 80. També s’està construint una pista coberta d’entrenament a l’Estadi Atlètic i un segon frontó reglamentari al Molí Nou, al mateix temps que es continuen desenvolupant els recorreguts de l’Anella Verda, que permeten la pràctica d’activitat física a l’aire lliure al conjunt de la ciutadania. A més, en paral·lel, aquesta tardor s’inicia també la recollida de suports d’entitats, clubs i ciutadania a la candidatura. La tardor de l’any 2018 el comitè avaluador decidirà si, en base als mèrits presentats, Igualada pot gaudir del segell de “Ciutat Europea de l’Esport” durant tot l’any 2019.