Presentat el Campionat del Món de piragüisme de la Seu d’Urgell, clau per decidir les places dels Jocs de Tòquio 2020

2 minuts de lectura

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha participat avui a la Diputació de Lleida en la presentació del Campionat del Món de piragüisme de la Seu d’Urgell, on es decidiran els països que competiran en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La cita, que comptarà amb 510 palistes de 65 països, tindrà lloc del 25 a 29 de setembre al Parc Olímpic del Segre en les modalitats d’eslàlom i, per primera vegada, de descens.

Es tracta d’uns Mundials molt especials, ja que seran el bitllet d’anada als Jocs Olímpics de Tòquio, que es disputaran el 2020. Per aquest motiu, la competició tindrà un al·licient afegit i tots els participants donaran el millor d’ells mateixos per aconseguir la tan anhelada plaça en la quota olímpica. Les proves seran classificatòries globals per aconseguir la ja mencionada inscripció en quatre categories de la disciplina d’eslàlom: canoa (masculina i femenina) i caiac (masculina i femenina).

La Real Federación Española de Piragüismo (RFEP) estarà representada per 23 palistes espanyols, entre els quals destaquen els olímpics bascos Maialen Chourraut (DK1) i Ander Elosegi (HC1), que van aconseguir l’or i el 8è lloc, respectivament, en els passats Jocs Olímpics de Rio 2016, i la catalana Núria Vilarrubla (DC1), plata al Campionat d’Europa 2019 a Pau (França).

En la presentació, també hi eren presents Jordi Latorre i Ferran Accensi, vicepresidents primer i quart de la Diputació de Lleida; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; Joan Ignasi Rosell, president de la Federació Catalana de Piragüisme, i German Jiménez, palista del Sicoris Club i seleccionat per al Mundial.

Joan Segura ha destacat la Seu com a referència al món del piragüisme. “Hem d’estar agraïts a l’Ajuntament i a les institucions per apostar pel futur i millorar les infraestructures fins a tenir una qualitat envejable”, ha destacat. A continuació, també ha donat les gràcies a la Diputació de Lleida “per implicar-se en aquesta aposta per l’esport, amb l’horitzó olímpic d’uns Jocs d’hivern com a objectiu”.

Per la seva banda, tant Latorre com Fàbrega han coincidit a assenyalar que la Seu d’Urgell i Lleida tenen una llarga tradició en el món del piragüisme. De fet, aquests seran els tercers Mundials de Canoe Slalom que se celebraran a la població (1999, 2009 i 2019). També han volgut destacar l’impacte de la competició a nivell local. “Durant un mes acollirem a la Seu unes 1.000 persones, comptant els entrenaments i els dies de competició. Traduït en impacte directe, es calculen 2 milions d’euros de benefici”, ha assegurat Fàbrega.

Per la seva banda, Joan Ignasi Rosell, president de la Federació Catalana de Piragüisme, ha subratllat la importància dels Mundials, no només pels esportistes d’elit sinó també “per tot el planter, pels que estan en formació als seus clubs i viuran de prop uns Mundials com aquests, que respiraran l’emoció afegida que suposa que els palistes que competeixen puguin classificar-se pels Jocs de Tòquio 2022”.

Per acabar, German Jiménez, palista del Sicoris Club i que a més de seleccionador de la RFEP serà un dels esportistes que competiran per pujar al podi, s’ha mostrat optimista. “En el cas de la Seu, ja portem tres anys organitzant competicions, com els darrers Campionats d’Europa. Esperem donar alguna sorpresa pel que fa a resultats”, ha dit el lleidatà.