El Comitè Olímpic Hongarès celebra els 25 anys de la seva participació en els Jocs de Barcelona’92

1 minut de lectura

El Comitè Olímpic Hongarès ha commemorat aquest vespre el 25è aniversari de la participació en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona del 1992 en un acte en què ha fet un homenatge als esportistes que hi van participar. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha estat convidat pel Comitè Olímpic a assistir a aquesta celebració, que ha tingut lloc a Budapest.

La commemoració de BCN’92 va ser especial perquè van ser els Jocs en els quals la delegació hongaresa va fer el segon millor resultat de la seva història en uns Jocs, on van ser vuitens en el medaller global, amb 11 d’or, 12 de plata i 7 de bronze. Els Jocs barcelonins, a més, van servir de referent al comitè hongarès en la preparació de la candidatura pels Jocs del 2024, als quals van renunciar recentment.

Gerard Figueras ha felicitat l’organització de l’acte i ha posat de relleu l’excel·lent resultat de l’equip hongarès en els Jocs del 92 i també l’excel·lent nivell de l’esport en aquest país. Amb la seva presència en l’acte, la Secretaria General de l’Esport ha enfortit els lligams amb Hongria, amb el qual ha organitzat durant aquest any diversos actes, com la commemoració a Barcelona del 90è aniversari del naixement  de l’exfutbolista del FC Barcelona Ladislao Kubala.

En la celebració, en què Gerard Figueras ha lliurat un obsequi als dirigents del comitè hongarès, hi eren presents el president de l’organisme, Krisztián Kulcsar -subcampió d’espasa a BCN’92-, que ha recordat que en aquesta cita olímpica “les nacions i els atletes van teixir relacions que encara avui perduren”; l’ambaixador espanyol a Hongria, José Ángel López, i representants d’altres països.