La Fundació del Bàsquet Català celebra el 25è aniversari

1 minut de lectura

La Fundació del Bàsquet Català (FBC) compleix enguany el seu 25è aniversari i ho ha celebrat aquest a tarda a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza, amb la presència del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, en una gran festa commemorativa en què s’han homenatjat als seus impulsors i s’han lliurat també els Premis de Periodisme Esportiu i Premis Sènior. L’esdeveniment ha reunit prop de 300 persones.

L’han acompanyat Joan Fa, president de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Basquetbol, que ha presidit l’acte al costat de la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; el comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, i el president d’honor de l’ACB, Eduard Portela, entre altres autoritats.

L’acte s’ha iniciat amb un emotiu homenatge als impulsors de la Fundació del Bàsquet Català, Enric Piquet, Josep Maria Alberich, Francesc Mumbrú, Francesc X. de Aysa, Artur Domínguez, Josep Maria Puente i Miquel Sambola, i en el record Albert Gasulla i Antoni Mas. En el decurs de la festa també s’han lliurat els Premis Sènior, que reconeixen la fidelitat als seus clubs de jugadores i jugadors d’arreu de Catalunya. Els guardonats d’aquesta primera edició han estat Joan Bassa (Bàsquet Sentmenat), Raúl Carabantes (Bàsquet Roquetes Garraf), Carlos Cardenas (SA FA Sant Andreu), Alejandro de Diego (CB Samà Vilanova), Eduard Esteve (AE Minguella), Miquel Fradera (AE Minguella), Menna Manel Jarque (Bàsquet Sentmenat), Laura López (Bàsquet Lima Horta), Marta Montori (IPSI), David Planas (AE Casp), Irene Puigivila (CB Roda de Ter), Ramon Roig (CB Bellpuig), Miquel Sánchez (CB Molins de Rei), Javier Tejedor (Bàsquet Castelldefels), Ramon Torres (CB Bellpuig) i Eduard Vallmajó (CB ADEPAF Figueres).

La festa ha finalitzat amb la 3a edició dels Premis Fundació del Bàsquet Català de Periodisme Esportiu i el corresponent lliurament de premis als guanyadors d’enguany. El de Premsa Escrita ha recaigut en el periodista especialitzat en basquetbol del diari Regió 7 Xavier Prunés; el de Premsa Digital, en el web especialitzat en basquetbol, Fullbasket; el de Ràdio, en el periodista de Ràdio Estel Òscar Merino, i el de Televisió, en el periodista de Televisió de Catalunya Víctor Lavagnini.