Garbiñe en una acció solidària a Miami

La “solidaritat” de Garbiñe Muguruza

1 minut de lectura
El Miami Open és un dels torneigs més prestigiosos del circuit ATP i WTA de tennis. Com a prèvia del quadre principal, alguns jugadors han sigut protagonistes d’una campanya solidària.

Una visita a l’hospital, un projecte de reconstrucció, un acte de suport a la infància… el Miami Open ha decidit unir esforços amb diferents projectes solidaris, socials i educatius de la ciutat com a tret de sortida del torneig de tennis. Una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració activa de bona part de les principals estrelles de la WTA i l’ATP, que no han dubtat en esmerçar una part del seu temps en donar el seu suport presencial. Una de les jugadores que s’han mullat per la causa és la catalana Garbiñe Muguruza, que ha repartit aliments en un menjador social de la ciutat americana al costat d’altres tennistes com David Ferrer o Grigor Dimitrov.

La col·laboració del torneig de tennis amb diferents fundacions i ONG de la ciutat segueix el model d’altres grans esdeveniments esportius que procuren mostrar el seu compromís social i solidari amb accions similars i actes benèfics. Els tennistes que van participar aquest dimarts al Rescue Mission van estar al centre més d’una hora “ajudant al personal i aprenent els detalls del funcionament del centre“. Una acció que serveix per a enfortir la imatge pública del torneig i dels tennistes i que no capgira la realitat quotidiana de les persones sense sostre de Miami que han trobat refugi en aquest espai. Un xoc entre dues realitats oposades que han conviscut durant una hora amb rols diferents i que res indica que hagin de tornar a trobar-se mai més.

La notícia ens arriba a través dels mitjans com una acció solidària i no deixa de ser un acte de propaganda i un rentat d’imatge. Especialment quan qui la protagonitza és una persona que en les darreres set temporades ha guanyat més de 16 milions d’euros a la pista, que compta amb el patrocini afegit per part de grans marques com Adidas o Rolex i que ha exercit d’ambaixadora d’altres marques com Evian o el BBVA, un banc que només a Catalunya compta amb milers de pisos buits i que ha desnonat centenars de famílies en els darrers anys, algunes de les quals de ben segur que han acabat fent ús dels serveis d’un menjador social.

Muguruza, per cert, va fixar la seva residència a Suïssa el 2016 per “motius d’entrenament”. En conseqüència, ja fa tres anys que tributa els seus impostos a Suïssa de forma avantatjosa per als seus interessos econòmics i també fa tres anys que va optar per no contribuir a construir un país més just, amb més equitat i millors serveis públics que acabin donant resposta a les necessitats de tothom.