65 dones voladores, nou rècord mundial

1 minut de lectura

Probablement no entra en la categoria d’esports de competició. I, tot i així, el salt en paracaigudes obre la porta a la consecució de nous rècords mundials. És el cas de les 65 dones voladores. Un autèntic espectacle visual a partir d’un skydiving comú que té una llarga història al darrera.

Amy Chmelecki, una especialista en salts des d’avions, s’havia proposat entrenar, aplegar i fer saltar un grup exclusivament femení per trencar un rècord mundial. Chmelecki té una llarga experiència en els salts. n’ha completat més de 3.000. En un miler, ha exercit de càmera per a gravacions espectaculars. Aquest cop, el repte era el salt vertical aeri, amb desenes de persones unides a l’aire. Una figura preciosa, de fet, però molt complicada de coordinar a la pràctica.

Les complicacions del rècord

Més enllà de la consideració d’esport extrem, de la dificultat i de l’entrenament col·lectiu, calia ser precís amb la coreografia des de l’aire. Trobar el moment exacte d’unió de les dones participants. I fer-ho en un salt d’avió a 6.000 metres del terra. De fet, no en va ser un. En van ser 15 de fallits i un setzè, el darrer, ple d’eufòria en l’aterratge. Només faltaria: repte assolit, rècord del món a la butxaca.

Algunes de les participants van patir diverses lesions durant els 15 intents previs, així com temperatures molt baixes, turbulències i hipòxies. Però tot va valer la pena el passat diumenge 27 de novembre de 2016. A les 10:57 del matí les 65 dones van saltar des de quatre avions diferents sobre el desert d’Arizona i van aconseguir la proesa d’unir-se a l’aire, en ple descens. Un vídeo resum curt acabat de sortir del forn que recomanem vivament per als amants d’imatges increïbles. Si teniu temps, no us perdeu la versió llarga, els preparatius i les peripècies de les dones voladores.