Terol existeix… també en voleibol

1 minut de lectura
Després d’anys d’un marcat anonimat, abanderada del que ara es coneix com “España vacía”, la província aragonesa de Terol ha saltat amb força al terreny mediàtic. I ho ha fet gràcies al diputat que la plataforma Teruel Existe, que demana la millora de les condicions de vida en aquesta província, va aconseguir en les darreres eleccions al Congrés de Diputats, així com dos més de propina al Senat. Un diputat que ha aconseguit d’aguantar les pressions i el menyspreu de la dreta espanyola degut al seu vot favorable a la investidura de Pedro Sánchez. Però aquesta és una altra història.

El que ens ocupa és que ja fa anys que Terol és líder en una disciplina esportiva de màxim nivell, tot i ser un fet que passi força desconegut. I és que en voleibol, a Terol són els reis gràcies a que el Club Voleibol Teruel ha estat el clar dominador del voleibol masculí espanyol en la darrera dècada. 7 lligues, 3 Copes del Rei i 8 Supercopes d’Espanya en tan sols onze temporades així com sis participacions a la CEV Champions League, la màxima competició europea de voleibol.

Dominador hegemònic

Tot això per un club creat el 1991 que tot just va ascendir a la divisió d’honor espanyola el 2006, prenent ràpidament el relleu de l’Unicaja Almería com a dominador hegemònic del voleibol masculí a Espanya. Precisament, amb aquest equip el Terol hi ha trenat una estreta rivalitat els darrers anys. I és que de les onze últimes finals de la Superlliga, el nom amb el que es coneix la lliga estatal, deu les han disputat aquests dos equips.

Entre les fites del Terol en tots aquests anys hi destaquen el triplets (Lliga, Copa del Rei i Supercopa) aconseguits el 2012 i el 2018. També tenen un pes especial la última lliga guanyada la passada temporada 2018/19 perquè l’equip va haver d’iniciar la temporada amb una notícia tràgica.

L’enyorat Vinicius, a la Copa del Rei del 2017. Foto: RFEVB

El record de Vini

El setembre del 2019, el jugador brasiler Vinicius Doronha Da Silva, ‘Vini’, va patir una mort sobtada inesperada, fet que va trasbalsar la petita ciutat aragonesa. Els seus companys d’equip però, es van refer i van poder-li dedicar el títol de lliga a ‘Vini’.

Veurem si Terol comença a ser notícia per altres temes. El que sí que sembla segur és que el seu equip de voleibol promet seguir omplint els carrers de Terol del color taronja de l’equip per celebrar nous títols i reivindicar-se també a través de l’esport.