Barcelona 07/07/2019. World Roller Games. Velocitat al Front Marítim. Foto: Miguel López Mallach

Una empresa de Mollerussa promou patrocinis per a dones esportistes

2 minuts de lectura
L’esport femení guanya pes en les apostes empresarials per donar suport a la pràctica esportiva.

En els darrers anys l’esport practicat per dones va guanyant de mica en mica més presència als mitjans, va sumant més llicències esportives i més pes en les juntes directives de les federacions del nostre país. Malgrat això, els avenços són lents i sovint insuficients per garantir que les trajectòries de les esportistes que volen treure el cap a l’elit tinguin un coixí econòmic digne per afrontar els costos derivats del seu esport, des de desplaçaments a material d’entrenament. En aquest sentit, hi ha un biaix de gènere evident que algunes iniciatives des del sector públic i privat volen minimitzar i contribuir a eradicar a la llarga. Una de les empreses que en els darrers anys ha impulsat un programa específic de suport a l’esport femení és Pomes Livinda, del Grup Nufri de Mollerussa.

Aquest mes de desembre Livinda ha obert la cinquena convocatòria del programa “Elles són d’aquí” i ho ha fet ampliant categories i dotació econòmica per als patrocinis esportius, una oportunitat per a dones esportistes de diferents nivells per disposar de més recursos per tirar endavant la seva carrera. La convocatòria, que està oberta fins el 14 d’agost de 2021, fa un pas endavant amb la distinció de la categoria amateur, elit i olímpica. La primera d’elles comptarà amb dos projectes guanyadors amb patrocinis de fins a 3.000 euros per a la propera temporada. La categoria elit destinarà una aportació de 5.000 euros per al projecte guanyador i la categoria olímpica, la més ambiciosa, destinarà 5.000 euros anuals a un esportista durant un cicle olímpic complet.

Ignasi Argilés, màxim responsable de Pomes Livinda, ressalta la importància de garantir un patrocini esportiu estable: “Volem que les esportistes disposin d’un suport regular per assolir objectius a mig i llarg termini a través d’un esforç sostingut durant anys. Una manera de treballar amb la que els agricultors ens sentim molt identificats, perquè des que plantem un pomer hem de treballar dur durant anys fins a veure els seus fruits“. Argilés també posa en valor la resta de patrocinis esportius: “És fonamental poder garantir el suport a totes les esportistes, tant a nivell professional com amateur. És essencial que cap nena es quedi sense practicar esport i continuar aspirant en un futur als primers llocs internacionals en qualsevol modalitat esportiva“.

Jornada sobre dones i esport, promoguda per Livinda
Jornada sobre dones i esport, promoguda per Livinda

Jornades sobre comunicació, dones i esport

L’anunci de la cinquena convocatòria d’aquest programa de patrocinis esportius s’ha fet en el marc de la II Jornada Comunicació, Dona i Esport, celebrada de forma virtual amb el suport de diverses entitats del país com l’Associació Esport Femení, l’Ajuntament de Lleida o el Col·legi de Periodistes de Catalunya. La jornada ha donat veu a esportistes de renom a l’estat espanyol al costat de cares conegudes del periodisme com Paloma del Río o l’ex presidenta del CSD María José Rienda, que juntament amb Theresa Zabell s’uneixen a un grup d’ambaixadores d’aquest programa que entre altres tasques s’encarrega de seleccionar els projectes esportius que opten als patrocinis. Aquest consell assessor també compta, entre altres, amb la veu de la medallista mundial en rem Anna Boada.

La jornada va comptar amb la participació al debat d’esportistes d’arreu de l’estat i de persones que han assumit nous reptes en l’esport com l’actual seleccionadora espanyola de gimnàstica rítmica i medallista a Rio 2016, Alejandra Quereda. L’alacantina és una de les veus que podeu escoltar en una jornada disponible per a tothom a través del següent vídeo:

La imatge de portada és del fotògraf Miguel López Mallach