Toni Marín encara un repte majúscul: l’Epic 5 de Hawaii L'exporter d'hoquei patins correrà cinc Ironman en cinc dies en cinc illes de l'arxipèlag

Si us agrada l’hoquei patins potser recordeu Toni Marín (Barcelona, 1985) defensant la porteria del Lleida Llista. Ara és entrenador personal i del 13 al 17 de maig participarà en l’Epic 5: una prova d’ultra resistència en què haurà de fer cinc Ironman en cinc dies consecutius i en cinc illes de Hawaii (Kauai, Oahu, Molokai, Maui i la mateixa Hawaii).

Marín, resident a la capital del Segrià, treballa com a entrenador personal i la fal·lera per córrer va començar quan va preparar un client per córrer maratons. Aquesta persona li va demanar que li fes de llebre a les curses i es va acabar enganxant. De les maratons va passar a fer l’Ironman de l’Ampolla i ja no hi va haver res que ho aturés. En els pròxims dies farà cinc Ironman: 3,8 km nedant, 180 km en bicicleta i els 42 km d’una marató. Tot això en jornades consecutives i amb trasllat d’illa inclòs al final de cada prova. S’espera que a l’arxipèlag les temperatures no baixin de 35 graus i la humitat sigui del 85%.

Toni Marín té l’objectiu d’acabar la prova i alhora gaudir d’aquesta experiència reservada a tan pocs esportistes

Des de l’aeroport d’Amsterdam atén la trucada de La Fosbury: “Per participar en l’Epic 5 s’ha de sol·licitar plaça a través de la web, et demanen un currículum esportiu i si creuen que ets capaç de fer-la et fan una entrevista. En un principi havíem de ser deu participants, després semblava que en seríem cinc i al final en serem tres així que ja hem assegurat el podi”, bromeja. Com a entrenador personal sap què fer davant reptes d’aquest calibre: “la preparació per l’Epic 5 és sobretot mental, he entrenat moltes hores però la preparació específica és mental, ser conscient que patiré molt i que pot ser que no l’acabi perquè solen acabar-la un o dos participants només. Vaig amb la il·lusió que és a Hawaii i és com un somni”

El lleidatà compta amb l’experiència d’haver fet la Titan Desert i la Marathon des Sables, “que va ser molt dura, una bogeria. M’ho imagino de manera semblant, sabent que hauré de dosificar esforços i que algun dia potser he d’estirar la prova fins a les 16 o 17 hores i no podré ni dormir“. També és conscient que “si a la marató no puc córrer hauré de caminar o trotar. En aquest tipus de curses tan llargues has de saber quan has d’abaixar el ritme i que no tot és arribar el primer, el més important és arribar. Vull fer les cinc etapes, viure l’experiència i arribar el més lluny possible, amb la il·lusió d’acabar-la”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toni Marin (@toniekke)

A Marín l’acompanya un equip de suport format pel mecànic Sisco Checa, el fisioterapeuta Ismael Ordóñez i Laia Valverde, que farà un reportatge audiovisual de la seva actuació a l’Epic 5 de Hawaii. L’exporter d’hoquei patins té molt clar que l’objectiu és gaudir de l’experiència i oblidar-se de la posició final. Si travessa la línia de meta sempre podrà dir que ha pujat al podi.

Imatges cedides per Toni Marín