Toni Marín encara un repte majúscul: l’Epic 5 de Hawaii

2 minuts de lectura
Si us agrada l’hoquei patins potser recordeu Toni Marín (Barcelona, 1985) defensant la porteria del Lleida Llista. Ara és entrenador personal i del 13 al 17 de maig participarà en l’Epic 5: una prova d’ultra resistència en què haurà de fer cinc Ironman en cinc dies consecutius i en cinc illes de Hawaii (Kauai, Oahu, Molokai, Maui i la mateixa Hawaii).

Marín, resident a la capital del Segrià, treballa com a entrenador personal i la fal·lera per córrer va començar quan va preparar un client per córrer maratons. Aquesta persona li va demanar que li fes de llebre a les curses i es va acabar enganxant. De les maratons va passar a fer l’Ironman de l’Ampolla i ja no hi va haver res que ho aturés. En els pròxims dies farà cinc Ironman: 3,8 km nedant, 180 km en bicicleta i els 42 km d’una marató. Tot això en jornades consecutives i amb trasllat d’illa inclòs al final de cada prova. S’espera que a l’arxipèlag les temperatures no baixin de 35 graus i la humitat sigui del 85%.

Toni Marín té l’objectiu d’acabar la prova i alhora gaudir d’aquesta experiència reservada a tan pocs esportistes

Des de l’aeroport d’Amsterdam atén la trucada de La Fosbury: “Per participar en l’Epic 5 s’ha de sol·licitar plaça a través de la web, et demanen un currículum esportiu i si creuen que ets capaç de fer-la et fan una entrevista. En un principi havíem de ser deu participants, després semblava que en seríem cinc i al final en serem tres així que ja hem assegurat el podi”, bromeja. Com a entrenador personal sap què fer davant reptes d’aquest calibre: “la preparació per l’Epic 5 és sobretot mental, he entrenat moltes hores però la preparació específica és mental, ser conscient que patiré molt i que pot ser que no l’acabi perquè solen acabar-la un o dos participants només. Vaig amb la il·lusió que és a Hawaii i és com un somni”

El lleidatà compta amb l’experiència d’haver fet la Titan Desert i la Marathon des Sables, “que va ser molt dura, una bogeria. M’ho imagino de manera semblant, sabent que hauré de dosificar esforços i que algun dia potser he d’estirar la prova fins a les 16 o 17 hores i no podré ni dormir“. També és conscient que “si a la marató no puc córrer hauré de caminar o trotar. En aquest tipus de curses tan llargues has de saber quan has d’abaixar el ritme i que no tot és arribar el primer, el més important és arribar. Vull fer les cinc etapes, viure l’experiència i arribar el més lluny possible, amb la il·lusió d’acabar-la”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toni Marin (@toniekke)

A Marín l’acompanya un equip de suport format pel mecànic Sisco Checa, el fisioterapeuta Ismael Ordóñez i Laia Valverde, que farà un reportatge audiovisual de la seva actuació a l’Epic 5 de Hawaii. L’exporter d’hoquei patins té molt clar que l’objectiu és gaudir de l’experiència i oblidar-se de la posició final. Si travessa la línia de meta sempre podrà dir que ha pujat al podi.

Imatges cedides per Toni Marín