Thiais, a França, acull la millor rítmica

3 minuts de lectura

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme a Thiais (França) el Grand Prix de gimnàstica rítmica, amb equips i gimnastes d’un alt nivell. A la prova de conjunts, Israel, Bielorússia, Espanya i Ucraïna s’han repartit les medalles. La presència d’aquests països ha fet que el nivell de la competició augmentés molt, ja que juntament amb Itàlia i Rússia seran els que lluitaran per la medalla olímpica. A més, a Rio també hi anirà Brasil i Azerbaidjan. A la classificació general, les medalles són per a Rússia, Bielorússia i Espanya. Ucraïna s’ha quedat a les portes del podi i Israel ha finalitzat cinquena.

Equip: Espanya Font: Oleg Naumov
Equip: Espanya Font: Oleg Naumov

Bielorússia ha guanyat l’or a l’exercici mixte, cinquanta mil.lèsimes per damunt d’Espanya, que ha fet una bona actuació tot i cometre errades, i Ucraïna ha quedat en tercera posició. En quart lloc, s’ha produït un triple empat format per Finlàndia, Azerbaidjan i Alemanya, han obtingut una nota de 17.050. Estats Units s’ha situat setena, i Rússia última de la final.

En cinc cintes, Israel ha aconseguit l’or, tot i realitzar un exercici amb girs dessincronitzats i alguns llançaments imprecisos. Bielorússia s’ha emportat la plata i Ucraïna el bronze. Les espanyoles, per una dècima no han pogut pujar al podi, quedant relegades a la quarta posició. Seguidament, la classificació ha quedat formada per Rússia, Azerbaidjan, Finlàndia, i en últim lloc Suïssa.

En individual hi ha hagut victòria russa gràcies a Margarita Mamun i Alexandra Soldatova, que s’han repartit el primer i segon lloc en el podi. Ambdues han realitzat una competició bastant irregular, amb errades i imprecisions. Mamun ha aconseguit l’or en cèrcol i maces i la plata en pilota, Soldatova l’or a pilota i a cinta i la plata a cèrcol. Les bessones Dina i Arina Averina completaven l’equip rus. Només l’Arina ha competit en finals, aconseguint dos quarts llocs.

Anna Rizatdinova i Victoriya Mazur han representat Ucraïna. La primera ha progressat al llarg del cap de setmana, acabant amb dues medalles a maces i cinta i un sisè lloc a pilota. En canvi, Mazur no ha aconseguit entrar a cap final i ha quedat en tretzena posició.

Les dues bielorusses que han participat al torneig són Melitina Staniouta, guanyadora de tres bronzes i una plata, i Katsiaryna Halkina, que no ha fet una molt bona competició i ha aconseguit un cinquè i dos vuitens llocs.

Carolina Rodríguez Font: Ulrich Faßbender
Carolina Rodríguez Font: Ulrich Faßbender

Carolina Rodríguez ha sigut l’única representant espanyola en la prova individual. Ha finalitzat en setzena posició després d’una dura competició en la que no s’ha trobat al cent per cent per molèsties físiques. Ha sabut sobreposar-se després dels exercicis de cèrcol i pilota que no han estat a l’alçada del que ha demostrat durant la temporada i ha aconseguit entrar a la final de maces, on ha quedat sisena.

Kseniya Moustafaeva (França) i Marina Durunda (Azerbaidjan) han tornat amb nous exercicis després d’estar lesionades. Per haver estat tant temps de baixa, la francesa ha realitzat una bona competició però amb alguns errors. En canvi, tot i que Durunda ha vingut amb força i ganes, se l’ha vist força desconcentrada i ha tingut molts desencerts i caigudes en els diversos aparells.

Per últim, cal destacar la presència de Linoy Ashram, d’Israel. No forma part de les primeres gimnastes de la seva selecció, tot i això ha fet una gran competició, arribant a tres finals i quedant en vuitena posició a la classificació general.

En conclusió, no s’ha vist una competició de l’alt nivell propi de les gimnastes participants, tot i que encara tenen marge de millora fins als Jocs. A més, moltes notes rebudes han sigut injustes i desproporcionades.

La propera competició es la Copa del Món de Pesaro (Itàlia), on s’estrenarà l’actual campiona del món, Yana Kudryavtseva, després d’arrossegar una lesió des de la temporada passada. A més, Natàlia Garcia i Polina Berenzina representaran l’equip espanyol.