Wimbledon mira al passat per triomfar a les xarxes socials

1 minut de lectura
La setmana vinent comença el torneig de Wimbledon i el torneig britànic celebra una nova edició amb una campanya viral

Mentre aquests dies jugadors com Sara Sorribes o Marcel Granollers disputen la fase prèvia del torneig de tennis londinenc de Wimbledon i les grans estrelles descansen o bé afronten el darrer torneig sobre herba per preparar una de les cites més importants de la temporada, l’equip de comunicació ha llançat una campanya memorable per fer bullir l’olla abans de l’estrena del gran slam.

En unes xarxes socials preparades per la crítica àgil i incisiva, sorprèn quan una campanya de comunicació d’un gran esdeveniment esportiu troba el to adequat i la manera idònia de transmetre la seva passió als espectadors. Sens dubte, una d’aquestes benvingudes excepcions és el torneig de Wimbledon d’enguany. Els anglesos, coneixedors perfectament que el que els fa especials són les tradicions associades al torneig (des de la indumentària blanca a l’elecció dels caps de sèrie) i que compten amb una història incomparable en el tennis mundial, han decidit mirar enrere per triomfar entre els seguidors de totes les edats.

La campanya gràfica consta de dos elements centrals. El primer, un vídeo curt que ens transporta dels orígens de Wimbledon a les estrelles de 2018, de l’All England Club més simple a les instal·lacions més modernes, de l’elegància dels primers partits a la força i la velocitat del tennis del segle XXI. Un recorregut preciós:

Una il·lustració que creix

Més enllà de l’espot promocional, Wimbledon també ha apostat per la il·lustració com a eina per rememorar els millors moments de la seva història. Ho ha fet, a més, centrant el focus en els seus protagonistes, els jugadors que un dia o altre han fet embogir les grades londinenques. Fa un mes i mig, el 13 de maig, van publicar aquesta imatge a les xarxes que va encuriosir a tothom:

DdFPdlhWsAAwVSs

Des de llavors, amb certa regularitat (cada 1-4 dies), han anat afegint jugadors a la pista. Un per piulada fins a omplir pràcticament tots els racons de l’herba de Wimbledon (i de les grades!) amb un munt de mites del tennis mundial. Reconeixeu a Pete Sampras? a Billie Jean King? a John McEnroe? a Martina Hingis? a Rafa Nadal? Un joc amè que encara no ha acabat, atès que en els propers dies el dibuix encara s’ha d’omplir amb algunes figures més.

DgrlFbuXcAElDv2

Una campanya imaginativa que parteix del passat per animar els espectadors a seguir amb més atenció que mai el torneig d’enguany. Qui serà capaç de fer història i passar a formar part del dibuix? Benvinguda sigui la creativitat i el talent a l’esport més enllà de la pista!