Membre de la Rafa Nadal Academy i amb expectatives d’estrella després de ser subcampió de Roland Garros Júnior el 2014, Jaume Munar ha anat construint una carrera en constant creixement que l’ha portat a millorar temporada rere temporada fins al 79è lloc del rànquing ATP que ostenta actualment.
El tennista de Santanyí ha participat aquest 2018 en 3 dels 4 grand slams al màxim nivell i ha estat capaç de viure moments màgics com la primera victòria a Roland Garros davant un mite de la terra batuda de casa nostra com David Ferrer abans de caure eliminat a segona ronda per Novak Djokovic. Rivals de primera fila per enfortir l’aposta d’un jugador que no ha irromput de cop a l’elit sinó que ha anat millorant totes les facetes del seu joc fins a consolidar-se aquest any entre els millors 100 jugadors del món.
El seu lloc al rànquing el col·loca com el 8è millor jugador del món nascut de 1997 en endavant, només per darrere de l’alemany Alexander Zverev (5è), del grec Stefanos Tsitsipas (16è), del canadenc Denis Shapovalov (29è), de l’australià-alacantí Àlex de Miñaur (31è), dels nord-americans Francis Tiafoe (40è) i Taylor Fritz (57è), i del rus Andrey Rublev (76è). Aquest darrer va ser el guanyador de Roland Garros júnior de 2014 i Àlex de Miñaur el darrer rival de Munar abans de guanyar el seu primer torneig challenge.
Rivals generacionals que ja han viscut múltiples batalles entre sí i que Zverev ràpidament va deixar enrere situant-se a l’elit mundial. De fet, el germànic és l’únic dels tennistes esmentats que no participarà al Next Gen ATP Finals, el torneig que es disputarà del 6 al 10 de novembre a Milà per donar sortida al millor talent jove del circuit. Zverev està classificat pel màsters de final de temporada i l’ATP encara no ha designat el seu substitut. Un èxit, sigui com sigui, per a Jaume Munar, que s’havia marcat la seva presència a la cita de Milà com un dels grans objectius d’aquesta temporada.
Paula Badosa, una altra tennista que progressa cap a l’elit
La jugadora catalana, nascuda el 1997, també va viure un ràpid salt a la fama en triomfar a Roland Garros júnior l’any 2015. Des d’aquell moment ha treballat per no perdre l’estela del tennis professional i deixar enrere l’ansietat que patia davant “l’obligació de guanyar”. No ha estat fins aquest any que ha començat a afiançar la seva trajectòria de manera més sòlida amb tres victòries en torneigs del circuit ITF (Glasgow, Les Franqueses del Vallès i València, el més important de la seva carrera) i un possible nou títol que es jugarà a la final d’aquest cap de setmana a Oslo.
Paula Badosa ha entrat per primera vegada entre les 150 millors tennistes del món (ocupa el 148è lloc) i ho fa, des de fa un mes i mig, sota les ordres de Xavier Budó, qui confia plenament en les seves possibilitats per esdevenir una de les millors tennistes del món. Budó ha preparat un plànning d’entrenament exigent, similar al que segueixen les primeres jugadores del rànquing WTA, amb la mentalitat de recuperar la confiança de Badosa en el seu enorme talent per aquest esport.