Felipe Nunes, skate contra tots els obstacles

1 minut de lectura
Felipe Nunes és el protagonista d’un vídeo viral que des de fa pocs dies corre per les xarxes socials. Diversos mitjans de comunicació se n’han fet ressò arreu del món i el cert és que el mèrit de l’skater brasiler és enorme i mereix tota la cobertura possible.

Nascut a Curitiba, al Brasil, va patir un accident quan tenia només sis anys que li va provocar l’amputació de les dues cames. Des d’aquell moment el jove que ara té 18 anys va reaprendre a moure’s i a gestionar la seva vida quotidiana amb el suport de la família. Nunes es va transformar quan va provar el monopatí, una eina que per a molts és un simple joc i que ell va convertir en un mitjà de transport tan vàlid i tan pràctic com la cadira de rodes.

El seu talent sobre el monopatí l’ha fet créixer en els darrers anys fins al punt de dur a terme trucs complexos a l’abast, només, d’skaters ja experimentats. Fa uns quants mesos va iniciar un projecte de micromecenatge per intentar participar al Tampa Am, una competició als Estats Units que any rere any reuneix als amateurs amb més potencial del món. Ho feia amb un perfil a instagram molt actiu amb milers de seguidors i amb vídeos de tota mena per mostrar les seves habilitats al gran públic

Tony Hawk, l’estrella impressionada

El talent de Nunes no va passar desapercebut i la gran referència mundial de l’skate, Tony Hawk, va decidir donar-li un cop de mà i ajudar-lo a participar al Tampa Am, assumint els costos del viatge per tal que la perla brasilera tingués l’opció de lluir-se en un escenari de gran impacte internacional.

Aquest mes de novembre s’ha disputat el torneig i l’exhibició de Nunes ha estat per emmarcar. Dels 100 participants totals ell era l’únic amb discapacitat. Malgrat els condicionats, competia de tu a tu contra la resta i va sorprendre a tothom rebent la 21a millor puntuació del campionat. Aquí teniu el vídeo dels seus trucs. Un minut brutal.

Habilitats increïbles i una tenacitat que el portarà a lluitar per fites cada cop més gran. Als EUA va rebre el premi especial a l’esforç valorat en 1.000 dòlars que ja ha anunciat que li serviran per pagar-se el desplaçament a noves competicions. El seguirem de prop.