Daniela Terol: el futur de l’skate català

2 minuts de lectura
L’auge de l’Skate com a modalitat esportiva ha generat en els darrers anys nous espais de competició disposats a reunir els millors talents d’aquesta disciplina urbana que cada cop compta amb més instal·lacions específiques en parcs i places del nostre país.

La inclusió de l’skate al programa olímpic a partir dels propers Jocs de Tòquio 2020 és un dels elements que sens dubte han ajudat a fer explotar una disciplina que cada cop aplega més afició. Una de les skaters més veteranes de casa nostra és la barcelonina Silvia Serret, que continua competint a un altíssim nivell amb 40 anys. Amb experiència en diverses cites internacionals, Serret ha estat una de les grans protagonistes del “Circuit Nacional” d’Skate estrenat el 2017 per part del Comitè Nacional d’Skateboarding. Aquesta competició compta amb dues modalitats (street i vert / carrer i rampa) i sis cites al calendari. En l’any del seu debut la competició va ser segona en rampa i aquest dissabte intentarà fer valer el lideratge al rànquing de 2018 per endur-se el títol al barri de Beteró, a València.

La guanyadora de l’any passat en aquesta categoria va ser la sorprenent Daniela Terol. La catalana va despuntar i brillar aliena al fet de tenir només 9 anys i es va endur el títol. Aquest cop ho tindrà més difícil, després de participar (i guanyar) només en la primera prova del circuit. La final de València puntua doble i malgrat això Serret és la indiscutible favorita al triomf final: compta amb 3.800 punts, mil més que la segona classificada i 1.800 més que Terol. Si Serret acaba entre les quatre primeres, el títol és seu facin el que facin les seves rivals. Seria un nou èxit notable en el palmarès d’una esportista amb un fort compromís social i solidari més enllà de l’skate.

Daniela Terol, al centre, campiona del Marbefest. Serret, a la dreta de la imatge / RFEP

Daniela Terol, debut en un mundial amb només 10 anys

Aquest duel intergeneracional al màxim nivell és un dels grans al·licents de l’skate, un esport d’arrel urbana obert a tothom i que Daniela Terol ja viu des del primer dia com una oportunitat competitiva a l’elit. La jove talent acaba de fer el debut amb la selecció espanyola absoluta aquest mes de novembre amb només 10 anys. Terol va participar al campionat del món d’skate en la modalitat de Park a Nanjing, a la Xina, amb unes excel·lents prestacions. La catalana es va classificar per a les semifinals i va concloure el campionat en la 27a posició final. Un primer tastet il·lusionant que fa pensar que ben aviat podrà apropar-se als resultats del mallorquí Jaume Mateu, que va aconseguir ser quart en la competició masculina.

Terol va ser fa pocs mesos la campiona del Barcelona European Open a l’Imagin Extreme Barcelona (fotografia de portada) i viu en una progressió ascendent que ja l’ha convertit en una referència d’aquest esport a casa nostra.