La selecció catalana, campiona d’Europa de Físic-culturisme

1 minut de lectura
La selecció catalana de físic-culturisme ho ha tornat a fer: torna a ser campiona d’Europa.

Cornellà de Llobregat ha acollit aquest dissabte 23 de juny la cita continental més important de físic-culturisme. L’europeu s’ha disputat a l’auditori de la localitat del Baix Llobregat, que ha assistit a una victòria de Catalunya per davant d’altres seleccions potents com la francesa o l’espanyola. Amb representants de vuit països diferents, els culturistes catalans han demostrat el seu talent aconseguint un total de 10 ors amb només 27 participants, una delegació inferior a la d’altres cites recents. Un mèrit enorme atès que el nombre de participants pot ser decisiu en el resultat final i que Espanya havia aprofitat la proximitat de la cita per presentar-se amb 40 esportistes a Cornellà.

35686907_10214820485177805_2914439071898009600_o

Catalunya és una de les grans potències d’aquesta disciplina arreu del món i sempre que competeix a casa ho demostra triomfant a les grans cites internacionals. De fet, és la quarta ocasió en què Catalunya guanya una competició com a selecció local després dels triomfs al mundial de Sitges 2010, a l’europeu de Sitges de 2012 i al mundial de Cornellà de Llobregat de 2015. En el darrer cicle internacional la selecció catalana ja havia aconseguit dos excel·lents resultats amb el subcampionat tant al campionat del món disputat a Bordeaux com a l’europeu. D’aquesta manera, els culturistes catalans tornen a pujar al podi en una gran cita internacional per sisena vegada consecutiva.

Els 10 campions d’Europa de físic-culturisme

La World Natural Body Building és la Federació Internacional responsable d’aquesta campionats on han brillat esportistes com Sílvia Cuartero (sènior -52 kg i per parelles amb Àngel Ávila, que va ser segon en individual), Moisés Escabias (sènior -70kg) o el veterà Manuel Velasco (màster III). Fa pocs dies, a Pallejà, tots ells ja havien confirmat el seu bon estat de forma als campionats de Catalunya que van ser determinants per escollir els 28 representants catalans a l’europeu. Els altres 8 campions de la selecció catalana són els següents: David Lamolla (màster II -75kg), Lluís Salas (sènior -65kg), Eva Jaén (màster -52 kg), Rubén Rey (sènior +85 kg) i Beatriz de Haro (Body move).

Eva Jaén, una de les campiones a Cornellà de Llobregat / Manuel Balaguer-FCC
Eva Jaén, una de les campiones a Cornellà de Llobregat / Manuel Balaguer-Federació Catalana de Físic-culturisme

En total, una cita d’èxit amb 10 medalles d’or, 8 de plata i 4 de bronze que certifica el bon moment del físic-culturisme a Catalunya.