“Nosaltres també juguem”, el vídeo reivindicatiu del rugby femení basc Quatre equips bascos uneixen forces en una acció potent i creativa

Aquest cap de setmana Bilbao és l’escenari de la final de la Champions Cup, la cita més esperada del rugby europeu

El partit entre el Leinster i el Racing 92 a San Mamés és un dels grans esdeveniments esportius de la primavera. El rugby és un esport que mou passions a mitja Europa i la seva arribada amb tots els honors a Bilbao és una oportunitat de lluïment que el rugby basc i el del conjunt de l’estat espanyol no vol desaprofitar. L’objectiu és nítid: aprofitar la presència d’un esdeveniment de masses per posar en valor el rugby que creix i brilla a Euskal Herria.

Per aquest motiu el vídeo promocional de l’esdeveniment ha comptat amb un equip local, el Getxo Errugbia, com a protagonista de l’esport oficial del cap de setmana. Un vídeo que porta el rugby a la ciutat i que capta perfectament com és capaç d’impressionar a la societat basca els valors d’aquest esport d’equip en ple centre urbà:

El rugby femení basc també vol ser protagonista

Si els responsables de la campanya promocional van apostar per una bona idea, el cert és que el vídeo viral ha estat un altre. Una alternativa sorgida del vídeo original que està enamorant a tothom per diversos motius. D’entrada, el central: el rugby femení també vol ser protagonista i cal trencar tots els esquemes perquè la gent se n’adoni de l’enorme passió per l’oval de les dones que el practiquen i que en són aficionades. Però el vídeo va molt més enllà d’aquesta idea bàsica i uneix esforços de quatre equips diferents del País Basc (Gernika, Eibar, Universitat de Bilbao i Getxo) i ofereix unes imatges certament espectaculars.

Autopromoció i fermesa en la creença d’allò que és fa. Un vídeo imprescindible i que des de La Fosbury recomanem vivament: “nosaltres també juguem“, afortunadament per a tothom!