Prohibeixen al capità de Suècia portar la bandera de l’orgull gai i lèsbic a l’Europeu d’handbol

1 minut de lectura

Just ahir parlàvem de l’inici de l’Europeu d’handbol. El que serà una de les gran competicions d’aquest 2016 ha quedat, però, eclipsada per una polèmica: la Federació Internacional ha prohibit al capità de la selecció de Suècia lluir la bandera arc iris, símbol de l’orgull LGTB. Bé, no ho ha fet directament, sinó introduint una nova regla que diu que el braçalet de capità només pot dur els colors del seu país. Una forma d’apagar la polèmica.

Polònia es nega a reconèixer els matrimonis entre persones del mateix sexe i Tobias Karlsson, capità dels suecs, va anunciar la setmana passada que tenia la intenció de portar el braçalet arc iris per tal de denunciar de forma pacífica que tots som iguals i que cal que ho acceptem. Això, però, no va caure bé a la organització, que no va tardar en actuar. De fet, que el Partit Llei i Justícia, que s’oposa als drets LGBT, guanyés les eleccions a Polònia l’octubre de l’any passat i que el país no reconegui les relacions del mateix sexe i es negui a reconèixer a les persones trans ha tingut molt de pes en la decisió.

 

Font: http://pol2016.ehf-euro.com/
Font: http://pol2016.ehf-euro.com/

 

Crec que és una veritable llàstima“, va dir Karlsson al diari suec Aftonbladet. I és que segons sembla en un principi no hi havia d’haver problema amb la decisió, i, fins i tot els capitans d’Islàndia i Noruega s’hi volien afegir.

Ara, el dubte és com ho faran per complir la llei, ja que segons Karlsson només tenen dos braçalets: un de vermell i un de negre. Hauran de veure si per Polònia en troben un de groc i blau. Per cert, Suècia juga el seu primer partit avui dissabte contra Eslovènia. Veurem què passa!

Imatge capçalera: Chainless Photo / Flickr

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!