Tot l’altre esport perd una finestra d’or amb el tancament del Diari Jornada

2 minuts de lectura
Aquest dissabte l’assemblea general de sòcies cooperativistes del diari Jornada ha decidit, en base a l’estat de comptes actual, deixar els quioscos dels Països Catalans i donar per finalitzat el projecte.

El Diari Jornada va començar a caminar el passat mes de maig després d’un any de presentacions per donar a conèixer el projecte i d’un número zero publicat el desembre de 2017. Amb presència als quioscos cada cap de setmana i amb la confecció de diaris en PDF entre setmana, aquest projecte periodístic ha resseguit l’actualitat dels Països Catalans amb redaccions a Mallorca, a València i a Barcelona i ha ofert una mirada crítica als lectors des de les pàgines d’actualitat, món, cultura, economia i opinió. Després de sis mesos editant un número en paper cada cap de setmana, el projecte tanca les portes després de valorar que no es podia garantir la viabilitat econòmica del projecte.

La Fosbury vam viure amb alegria el naixement del projecte i ja fa pràcticament un any i mig que vam establir els primers contactes amb Jornada per col·laborar-hi. Sense una secció fixa ni una plantilla d’esports, els responsables de Jornada van creure oportú confiar el contingut de les pàgines d’esports dels caps de setmana a La Fosbury, de manera que durant els darrers sis mesos hem disposat d’un espai setmanal en paper per publicar reportatges a plana sencera, articles curts, columnes d’opinió i fins i tot un monogràfic sobre futbol i màfia.

Tot l’altre esport, protagonista

A Jornada hem tingut plena llibertat per proposar continguts que difícilment obren una secció d’esports d’altres diaris generalistes. Hem pogut escriure sobre l’essència perduda de l’Himàlaia, l’esport intersexual, el rol dels fills d’immigrants en els èxits esportius de països europeus, extrema dreta i esport, esport mixt, desprotecció laboral de les jugadores embarassades o fiscalitat i grans esdeveniments, per citar alguns exemples.

Esports com el bàdminton, el ciclisme, els esports electrònics, les aigües obertes o les curses de drones també han sigut protagonistes de reportatges extensos. Altres textos també han inclòs actualitat de tir amb arc, trial, pilota (basca i valenciana), caiac, futbol americà, salts d’aigua, boxa, escalada, tennis de taula, rugby, curses de muntanya, triatló, curses de trot, patinatge artístic, hoquei sobre patins, waterpolo, korfbal, futbol platja, handbol, arts marcials o piragüisme. L’esport adaptat, no competitiu i intergeneracional també ha tingut cabuda en el projecte.

Un projecte valent

Per a la columna d’opinió hem comptat amb persones de La Fosbury, però també de periodistes d’altres mitjans, historiadors o esportistes d’arreu dels Països Catalans, configurant l’única secció d’opinió del periodisme esportiu del nostre país que ha decidit garantir la paritat. Apofitem aquest text per agrair la feina de totes les persones que han col·laborat a la secció d’esports, ja sigui firmant reportatges, articles o opinions.

Tot l’altre esport ha estat protagonista al Diari Jornada cada cap de setmana i des de La Fosbury volem agrair a la Laia, la Clara, l’Helena i companyia l’oportunitat de poder fer una secció com aquesta els darrers sis mesos. Ha estat un plaer poder fer periodisme esportiu a la nostra manera i acompanyar un projecte tan potent com ha estat el Diari Jornada. Tan de bo ens tornem a retrobar aviat.