Tret de sortida a la III Setmana Catalana de l’Esport

2 minuts de lectura

Amb aquest esdeveniment, Catalunya torna a l’escenari internacional per mostrar al món el gran nivell dels seus esportistes, les seves instal·lacions esportives i el seu prestigi federatiu a través de les seleccions catalanes. La gran festa de les seleccions catalanes començarà el dissabte 10 amb twirling i judo.

S’organitzaran competicions per a cada una de les disciplines esportives segons el criteri de les federacions que enfrontin a les seleccions catalanes i a seleccions internacionals convidades. La III Setmana Catalana de l’Esport comptarà amb més de 40 disciplines esportives i més de 4.000 esportistes.

La III Setmana Catalana de l’Esport, organitzada per la Unió de Federacions Esportives Catalanes i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, s’iniciarà el dissabte 10 de juny i finalitzarà el 9 de juliol, amb un total de 40 federacions esportives implicades. Unes activitats de les seleccions catalanes que tindran gran projecció internacional amb la participació d’esportistes de 45 països diferents i dels cinc continents. Uns 4.000 esportistes participaran en les diferents disciplines —futbol, voleibol, hoquei patins, beisbol, ciclisme, motociclisme o boxa, entre d’altres—, que es realitzaran en 27 seus concentrades principalment a les comarques barcelonines, concretament aquestes: Barcelona, Berga, Cardedeu, Castellar del Vallès, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Figueres, Gavà, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, La Seu d’Urgell, Martorell, Mollet del Vallès, Montmeló, Sabadell, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Joan de les Abadesses, Santa Susanna i Terrassa.

Aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, comença la competició, que obrirà el teló amb la celebració de la Copa Catalunya Absoluta de Judo, que tindrà lloc dissabte 9 de juny al CEM Badia del Vallès. Durant el matí es coneixeran els campions en categoria masculina -60 / -66 / -73 /-81 /-90 /-100 i +100 Kg; així com en categoria femenina -48 / -52 / -57 / -63 / -70 / -78 i +78 Kg. D’altra banda, dissabte a la tarda i diumenge durant tot el dia se celebrarà el Campionat de Catalunya de Twirling al CEM L’Hospitalet Nord, amb la presència d’esportistes de les categories infantil a júnior, tant en categoria masculina com femenina.

La GoldenCAT serà un dels torneigs cabdals de la III Setmana Catalana de l’Esport, que organitzen la UFEC i la SGEAF juntament amb les federacions esportives catalanes. També hi col·labora el CP Voltregà i l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. La competició femenina se celebrarà entre el 16 i el 18; mentre l’edició masculina serà entre el 30 de juny i el 2 de juliol. En tots dos casos, la Selecció Catalana competirà contra tres de les millors seleccions mundials: França, Itàlia i Portugal. Es tracta de la segona edició de la GoldenCAT, que aquesta vegada compta amb l’aprovació de la federació internacional, la World Skate.

La 1a Setmana Catalana de l’Esport es va celebrar l’any 1935 a Barcelona amb un ambiciós programa competitiu i un notable èxit de públic. L’esclat de la Guerra Civil va impedir la continuïtat de l’esdeveniment. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), constituïda el 1933 com a Unió Catalana de Federacions Esportives, va ser la impulsora de la Setmana Catalana de l’Esport. El lideratge de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física va permetre recuperar la Setmana Catalana de l’Esport l’any passat a les comarques gironines, 87 anys després de la celebració de la primera edició. La Setmana Catalana de l’Esport va celebrar la seva segona edició del 13 al 23 d’octubre del 2022 principalment a les comarques gironines, aquesta 3a edició és a punt de començar i podrem gaudir de més de 40 disciplines esportives i més de 4.000 esportistes.

Imatge de portada: Setamana Catalana de l’Esport