L’esport català també ha votat

2 minuts de lectura
En un món “normal” votar és simplement un acte democràtic que la gent exerceix amb normalitat. Aquest diumenge, però, a Catalunya exercir el dret a vot va suposar una implicació i defensa de la democràcia més important que tot això. I el món de l’esport també va votar.

Una de les imatges d’aquest diumenge que va donar la volta al món va ser la del futbolista Gerard Piqué votant i anunciant que “junts som imparables defensant la democràcia”. Evidentment no va ser l’única figura de l’esport que va anar a votar. Aquí teniu una selecció d’alguns d’aquells esportistes de “tot l’altre esport” que ahir van defensar la democràcia anant a votar.

Núria Picas – Curses de muntanya

Pau Ribas – Bàsquet (Barça)

Víctor Tomas – Handbol (Barça)

Jepi Selva – Hoquei Patins (Oliveirensa)

A post shared by Jepi Selva (@jepiselva) on

Pau Campos – Entrenador d’Handbol

Núria Vilarrubla – Piragüisme aigües braves

Ferran Latorre – Alpinisme

Votant, defensant, opinant…

Però no només votant la gent de l’esport va expressar-se aquest diumenge 1 d’octubre, com podem veure en aquesta imatge compartida a twitter per l’exjugador Salva Puig. A qui veiem en primer pla és a l’entrenador Josep Espar (ex-Veszprem i Sarrià de Ter) defensant el punt de votació de Sant Julià de Ramis, on teòricament havia de votar el president Carles Puigdemont. Esperem no haver de veure mai més imatges com aquesta.

espar_defensa

L’ex jugador del FCB de Bàsquet Xavi Fernández també va viure en primera persona la salvatjada de la policia espanyola. El Confidencial ha parlat amb ell i ha explicat què va passar.

DLIE8xMWsAE8Rz_

Tot aquest seguit d’imatges, que no volíem veure de cap manera, són les que han fet que grans esportistes de casa nostra que estaven lluny de Catalunya s’hagin manifestat de manera clara a favor de la no-violència: